Contact Information

Digital Marketing Forum, evenimentul care anunță an de an tendințele momentului, oferă soluții aplicate și propune idei noi în marketingul interactiv, revine cu o nouă ediție pe 11 și 12 mai la Hotel JW Marriott din Bucuresti.

Profită de oferta specială valabilă până pe 10 martie și înscrie-te pe www.digitalforum.ro.

Hai să vezi cele mai recente noutăți din social media și internet!

1. Instagram a introdus o schimbare atunci când accesezi un profil prin fereastra de chat. 

Ai 2 secțiuni pentru fișierele media așa că de acum poți vedea separat ce postări au fost distribuite în chat și, separat, ce poze și videouri au fost uploadate în chat. În prima secțiune sunt postările trimise în chat și în a doua secțiune sunt pozele și videourile încărcate în aplicație.

2. Instagram testează introducerea în Inbox, în partea de sus, a unei serii de postări pe care le-ai distribuit cel mai recent cu prietenii tăi. Deci s-a plictisit toată lumea de Notes? :)) 

3. TikTok a schimbat iconițele în aplicație. Mai mult, când apeși prelung pe un video, meniul de opțiuni e acum mai compact.

4. WhatsApp testează o opțiune prin care poți bloca apeluri de la numere necunoscute. Nu vei fi sunat, dar le vei putea vedea în Call Log și în notificări.

5. WhatsApp a promis că va formular mai clar și vor fi mai transparenți cu modificările termenilor și condițiilor în UE după ce WhatsApp a anunțat o modificare a politicilor, dar le-a formulat foarte confuz și i-au făcut pe utilizatori să creadă că datele lor vor fi shareuite cu Facebook.

De acum înainte, utilizator vor putea alege dacă vor sau nu să accepte noii termeni și va comunicat mai clar ce se întâmplă dacă nu vor accepta. 

Compania promite că va explica modul în care modificările vor afecta drepturile utilizatorilor și va permite utilizatorilor să amâne decizia. Compania nu a dat niciun răspuns atunci când au fost întrebați dacă aceste modificări se vor aplica și pentru utilizatorii din SUA.

6. Dacă metoda ”Accidentul” e atât de problematică în România, stai să vezi când ajunge la noi clonarea vocii prin tool-uri AI. În Canada, o familie a pierdut peste 20.000 de dolari. Dar nu e doar în Canada, ci se extinde.

E suficient să existe o înregistrare cu vocea ta (fie dintr-un mesaj audio sau dintr-un video din social media). Pe Washington Post e un articol cu mai multe detalii, inclusiv despre aceste programe.

7. Twitter plănuiește să extindă limita maximă de caractere pentru tweet-uri la 10.000. Farmecul Twitter-ul se duce. Mereu a fost atractiv pentru că era format scurt. Era o provocare să te încadrezi în limita de caractere (140 de caractere). Dar Elon Musk o tot crește până o să fie romane pe Twitter.

8. Call-urile prin Google Meet vor elimina de acum sunetul de fundal, chiar și când sunt făcute pe telefon. Google declară că tehnologia va elimina sunete de ecou, uși închise, tastat și chiar sunete de construcție.

9. Google se pare că lucrează la o consolă de gaming. Pluuus, la un smartwatch.

10. Twitter are în plan să introducă opțiune de criptare e mesajelor private + opțiune de reply la un mesaj din chat. (Vreau opțiunea asta pe Instagram. E genul de opțiune care ar trebuie să existe default pentru toți utilizatorii, nu doar pentru o parte.)

11. Câștigurile și veniturile Twitter au scăzut cu 40% în decembrie, comparativ au aceeași perioadă din anul anterior.

12. O veste excelentă e că aplicația GoodNotes va fi disponibilă pe Android. Momentan e în beta, deci vedem. Se pare că va fi disponibilă pentru tabletele Samsung cu display mai mare de 20 de cm cu cel puțin 3 GB RAM.

Recunosc că pe mine m-au convins toate videourile din social media despre GoodNotes, doar că nu am (încă) iPad. Am o tableta Android cu pen. Aplicația Samsung Notes e mișto, dar GoodNotes știe să facă niște treburi mai mișto, deci abia o aștept.

13. SoundCloud testează un feed asemănător cu al TikTok-ului prin care ajută utilizatorii să descopere muzică nouă. Ți-am mai povestit că și Spotify a făcut schimbări asemănătoare: cover-urile de albume nu mai sunt statice acum și, când scrollezi în home screen, ai preview de melodii, podcasturi etc.

Sursa: techcrunch.com

14. Utilizatorii de Mac pot folosi acum gratuit Outlook. Nu va mai fi nevoie de un abonament la Microsoft 365.

15. Top 10 cele mai folosite emoji de către angajații Slack.

#SocialWebNews e un proiect pe care îl doresc de mulți ani. L-am început într-un final pe 30 august 2019, cu primul articol dedicat noutăților din social media și internet. Apoi mi-am dorit mai mult așa că am pornit pe 17 decembrie 2019 proiectul video #SocialWebNews. Nu am reușit să mă țină de niciuna prea mult timp și constant, dar n-am renunțat la idee.

A revenit și seria video așa că îți recomand să mă urmărești pe YouTube și vor fi și articole zilnice cu noutăți (vor avea data în paranteză, cum e și acesta). De asemenea, dacă ești pe TikTok, dă-mi follow și acolo dacă vrei să te țin la curent cu noutăți. Și nu uita de newsletter

Share:

administrator

Pasionată de social media și online, am început să lucrez în online în 2006 și în social media din 2008. De la administrare de site-uri la construirea prezenței în social media a unor branduri mari - reviste precum Cosmopolitan și Marie Claire. Ulterior, am ocupat poziția de Social Media Manager la Kiss FM, cel mai popular post de radio din România. 📱 În prezent, sunt Social Media Specialist freelancer, mereu în căutarea proiectelor provocatoare care să mă inspire și să îmi permită să creez strategii eficiente pentru branduri diverse. ▪ SocialWeb.ro e proiectul meu de suflet, prin care ajut antreprenori și specialiști din domeniu să fie la curent cu tot ce e nou în social media.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *