Hai să vezi cele mai recente noutăți din social media și internet!
2. TikTok se luptă tot mai direct cu Instagram și acum aplicațiile sunt aproape identice. Doar algoritmul le mai diferențiază.
TikTok a lansat acum opțiunea de a încărca o poză ca postare. O SINGURĂ POZĂ! Dacă videoul nu e pentru tine, poți publica poze pe TikTok.
Poți face o poză prin Camera în aplicație sau poți uploada o poză. Ai opțiune să faci rapid și un video cu acea poză dacă asta vrei. Plus ai și opțiunile clasice: poți pune muzică pe acea poză, stickere, emoji etc.
3. TikTok te ajută de acum să urmărești mai ușor videourile dintr-un playlist. Să zicem să scrollezi în feed și ajungi la un video care îți place, vezi că face parte din playlist și imediat lângă numele playlist-ului ai un buton Play Next care te ajută să treci rapid la videoul următor.
4. Instagram are în sfârșit categorii mai bune de criterii pentru sortarea mesajelor private. Apeși pe Filter în secțiunea Inbox și acolo vei avea o serie de criterii.
Eu am 3, dar am văzut că pot fi mai multe. Probabil depinde de profilul tău.
5. WhatsApp testează în beta mai multe opțiuni pentru textul pe care îl adaugi pe o poză.
6. NATO interzice oficial aplicația TikTok pe dispozitivele lor.
7. ByteDance, comapania care ne-a adus TikTok, promovează o nouă aplicație: Lemon8. Aplicația a intrat în top 10 aplicații în App Store-ul din SUA.
Lemon 8 ar fi un rival și mai direct al Instagram-ului. Din poze pare că seamănă mai mult cu Pinterest decât cu Instagram, mai ales că TikTok e acum aproape identic cu Instagram. Interesantă mișcarea lor! Să vedem dacă aplicația chiar o să prindă.
8. WhatsApp va permite curând mai multe opțiuni de durată pentru mesajele care dispar. Vei putea lege din 15 opțiuni: să se șteargă după 1 oră, 3 ore, 6 ore, 12 ore, 2 zile, 3 zile, 4 zile, 5 zile, 6 zile, 14 zile, 21 zile, 30 zile, 60 days, 180 zile și 1 an.
9. Meta lansează noi tipuri de reclame pentru Reel-uri și printre noutăți avem reclame Click-to-Messenger în Reel-urile de pe Facebook – cum îi zice și numele, poți atrage mesaje directe pe WhatsApp, Facebook sau Instagram direct din Reel-ul promovat.
10. Și tot Meta a lansat noi opțiuni pentru reclame astfel încât să nu apară asocieri cu conținut nepotrivit. FOARTE util!
11. Și dacă tot am abordat subiectul reclame mi se pare potrivit să continui cu altă știre legată de asta și de beneficiile de a fi în Uniunea Europeană. În ianuarie Meta a fost amendată cu 410 milioane de dolari pentru că a încălcat GPDR-ul.
12. Ți-am povestit despre Twitter Blue pentru organizații și prețul lui colosal de 1.000 de dolari pe lună. Ei bine, se pare că există excepții: nu vor trebui să plătească pentru conturi verificate cei mai mari 500 de advertiseri și cele mai urmărite 10.000 de organizații, care au avut bifa prin sistemul anterior.
15. Elon Musk e acum cea mai urmărită persoană de pe Twitter. L-a detronat pe Barack Obama.
16. A fost publicată o scrisoare deschisă semnată de mai mulți experți, precum și de Elon Musk, Steve Wozniak și Yuval Harari, prin care se cere o pauză de 6 luni în dezvoltarea sistemelor ce folosesc inteligența artificială. În scrisoare e menționat că dezvoltarea AI din prezent a scăpat de sub control și că ”prezintă riscuri profunde asupra societății și umanității.
17. Spotify chiar face pași pentru a deveni mai mult o rețea socială. Momentan testează un redesign pentru profil și arată mai mult ca un profil de pe o platformă de social media. În momentul ăsta, contul unui utilizator arată foarte simplu.
În redesignul testat e un header mult mai mișto – poza, numărul de followeri (asta ai și acum), de când ai contul pe Spotify, ce tip de abonament ai și locația ta.
Se pare că mai există o opțiune prin care poți seta un anumit vibe pentru profilul tău.
Sub detaliile astea, ai un buton prin care ești încurajat să încerci opțiuni noi, cum ar fi să inviți pe cine să asculte împreună cu tine ceva, să găsești evenimente live în apropierea ta sau să descoperi audiobook-uri.
Apoi ai carduri separate pentru playlist-uri și artiști cu butoane interactive. De exemplu, vei putea să faci rapid un playlist direct din profil.
18. Căutarea din Google va include curând elemente noi:
- Perspectives – e un carusel care va fi afișat sub Top Stories și va afișa conținut relevant oferit de experți pe acel domeniu (de pe site-uri, conturi de Twittert etc)
- About this author – ne permite să aflăm mai multe informații despre autorii conținutului pe care în citesc
19. Google a lansat un nou Ads Transparency Center prin care doresc să fie mai transparenți când e vorba de campaniile derulate prin Google. Prin noua platformă poți afla informații despre organizațiile care derulează campanii, plus detalii despre aceste campanii active.
20. Chatbot-ul Bing va afișa mai multe reclame. Ce surpriză.
21. Google Podcasts a ajuns la 500 de milioane de download-uri.
22. O știre utilă pentru oricine folosește transportul în comun din București: Nicușor Dan: De azi, călătorii care folosesc transportul în comun din București pot vedea în Google Maps, în timp real, unde se află autobuzul sau tramvaiul.
23. Android 14 te va ajuta de acum să ascunzi mult mai bine PIN-ul: va exista o opțiune dedicată prin care tastatura nu va mai evidenția tastele atunci când introduci parola.
25. Audible testează introducerea reclamelor în cărți. Ce frumos. Să tot citești audio în cazul ăsta.
26. PowerPoint pe web acum te lasă să încarci videouri în prezentări.
#SocialWebNews e un proiect pe care îl doresc de mulți ani. L-am început într-un final pe 30 august 2019, cu primul articol dedicat noutăților din social media și internet. Apoi mi-am dorit mai mult așa că am pornit pe 17 decembrie 2019 proiectul video #SocialWebNews. Nu am reușit să mă țină de niciuna prea mult timp și constant, dar n-am renunțat la idee.
A revenit și seria video așa că îți recomand să mă urmărești pe YouTube și vor fi și articole zilnice cu noutăți (vor avea data în paranteză, cum e și acesta). De asemenea, dacă ești pe TikTok, dă-mi follow și acolo dacă vrei să te țin la curent cu noutăți. Și nu uita de newsletter.