Hai să vezi cele mai recente noutăți din social media și internet!
Vine AI-ul și în produsele Meta
Meta a avut conferința anuală Connect, unde a anunțat noutăți despre Meta Quest 3, Xbox Cloud Gaming, Emu, ochelarii Ray-Ban Meta și Meta AI.
Pe Instagram vom avea tool-uri AI de editare a imaginilor cu AI.
Restyle – vei putea scrie indicațiile pentru AI și tool-ul îți va modifica poza pe baza indicațiilor
Brackdrop – la fel, scrii indicații pentru ca tool-ul să genereze imagini pentru fundalul pozei tale
Emu e modelul Meta prin care vei putea genera imagini. El te va ajuta să îți creezi propriile stickere pentru Facebook (în Story-uri), Instagram (în Story-uri și în mesajele private), WhatsApp și Messenger.
Meta a declarat că imaginile create cu tool-uri AI vor fi identificate și că experimentează cu alte tipuri de etichete și markere vizibile și invizibile.
Meta a lansat AI Studio, o platformă prin care business-urile vor putea să își construiască proprii chatboți.
Meta a anunțat și lansarea a 28 de AI-uri, cu personalități și ”expertize” diferite, cu care poți discuta pe tot felul de teme. Pe site sunt prezentații boții AI și vei recunoaște câteva fețe. Fiecare bot are cont de Insta și de Facebook. Încă nu se știe cum vor funcționa exact. Nu există audio momentan. Vor fi integrate în chat-uri și în experiența VR.
Și Meta AI, asistentul tău personal. Meta l-a lansat pentru a ne spune glume, pentru a fi mintea limpede dintr-o discuție pe care o ai cu prieten, în care nu ajungeți la nicio concluzie, pentru a ne face recomandări și, la final, să ne răspundă la întrebări sau să ne învețe ceva nou.
Din exemplele oferite pe site:
- /imagine urmate de un prompt scris de tine – îți va genera o imagine pe loc
- Scrii @Meta AI și apoi întrebarea ta și te va ajuta cu răspunsuri la întrebări concrete, sugestii de cină etc
Interesante tool-urile. O parte chiar pot fi utile, dar nu pot să nu am iar impresia de praf de zâne aruncate în ochi. Instagram are atâtea probleme. Facebook la fel. Marele beneficiu din Meta Verified, vorbesc de accesul la support, e extrem de criticat pentru că sunt cazuri în care oamenii nu au fost ajutați. Iar acum vin cu 25 de boți AI cu care să ne conversăm. Asta ne lipsea?
1. Instagram testează opțiunea de a da tag unui Broadcast Channel (al tău) într-o postare.
2. Instagram testează opțiunea de reply în Broadcast Channel.
Threads (noua rețea socială lansată de Meta)
4. Threads lucrează la opțiunea de a posta GIF-uri.
5. Threads îți permite să sortezi conturile din lista Following.
6. Threads lucrează la un feed Meta, unde apare conținut doar de la conturile verificate prin abonamentul Meta Verified. Bine că atunci când s-a descoperit asta pe Instagram, au negat imediat. Și atunci ți-am zis că e foarte posibil să lanseze un astfel de feed.
7. În setările din Messenger ai opțiunea prin care poți deschide link-urile în browser extern. În sfârșit!
Meta (Facebook + Instagram + WhatsApp)
8. Meta Verified se pare că îți permite să schimbi poza de profil o dată la 3 zile. Câtă generozitate!
9. Vezi cum va arăta aplicația WhatsApp în curând.
YouTube
10. YouTube renunță la abonamentul Premium Lite.
11. YouTube a relaxat regulile pentru reclame. Aceste schimbări le permite creatorilor de conținut să-și monetizeze videourile pe subiecte controversate, cum ar fi abuz sexual și domestic.
12. Poți seta orientarea verticală a live-ului tău de pe YouTube și Advanced Settings. Setare recomandată de YouTube, mai ales că va fi afișat în feed-ul de Short-uri și feed-ul pe verticală de live-uri.
13. LinkedIn a adăugat o nouă opțiune pentru profiluri: Add Goal. Și poți alege între ”Finding a new job”, ”Hiring” și ”Providing Services”.
Alegi opțiunea potrivită pentru tine și treci prin pașii de activare.
14. LinkedIn a adăugat opțiuni de accesibilitate.
X (fostul Twitter)
15. X a îmbunătățit sistemul prin care poți raport conținut care încalcă regulile platformei.
16. Opțiunile de apel video și audio e posibil să fie disponibile exclusiv pentru abonații Premium.
17. A fost făcută o analiză de către UE și au concluzionat că X, fostul Twitter, are și răspândește cele mai multe postări de dezinformare în comparație cu restul rețelelor sociale. Nu e deloc o surpriză.
18. X lucrează la introducerea unei noi opțiuni prin care utilizatorii pot alege cine le poate da reply la postări și acum iau în considerarea includerea unei opțiuni ”Verified accounts”, adică doar cei care au conturi verificate să publica un reply.
20. X testează noi avertizări pentru restricții și penalizări.
21. Reddit va permite utilizatorilor să transforme aurul de pe Reddit și karma în bani.
Telegram
22. Canalele de pe Telegram au acum opțiunea a publicat story-uri. Utilizatorii din canale pot contribui la numărul de story-uri pe care le poate publica un canal.
Story-urile (atât pentru utilizatorii obișnuiți, cât și pentru canale) au de acum opțiunea de reacții și audio custom (poate fi o înregistrare a vocii tale și o melodie preînregistrată).
Pe lângă aceste opțiuni, pentru fișierele trimise în chat ai opțiunea view-once, iar asta înseamnă că pot fi văzute doar o dată. Nu se poate face screenshot și nu poate fi salvat un astfel de fișier.
Snapchat
24. Snapchat testează 2 feed-uri: For You și Following.
25. Google a împlinit săptămâna asta 25 de ani. Vezi cum a schimbat lumea.
26. Noul update pentru aplicația Gmail de pe Android îți permite să selectezi 50 de mail-uri odată.
27. Din 2024, Google renunță la afișarea basic HTML.
28. Google închide Google Podcasts în 2024.
29. Google Messages a fost instalat de 5 miliarde de ori.
30. Google Search indexează conversațiile cu Bard.
Apple
31. iOS 17 a adus un update și pentru Apple Podcasts. Plus, alte aplicații cu abonamente pot acum să integreze show-uri în aplicația Podcasts prin API.
Altele
32. De la 1 noiembrie, Disney+ nu mai permite utilizatorilor din Canada să împartă conturile cu persoane care nu locuiesc în aceeași casă cu ei. Va exista o taxă pentru cei dispuși să plătească, dar încă nu se știu detalii.
33. Amazon lansează reclame în serviciul lor de streaming, Prime Video. Vor fi practic 2 abonamente: unul cu reclame și altul fără.
35. ChatGPT poate căuta în timp real pe internet.
36. ChatGPT are acum funcționalitate de voce și imagine – poți avea conversații vocale cu chatbot-ul și îi poți arăta imagini pentru a-ți exprima gândurile.
38. Tinder a lansat abonamentul high-end de 499 de dolari pe lună.
39. Abonații Getty Images vor avea acces la un tool AI prin care pot genera imagini.
40. Spotify nu va interzice muzica realizată cu ajutorul AI.
42. Amazon va lansa la un moment dat un abonament pentru Alexa.
43. Candy Crush Saga a ajuns la un venit de 20 de miliarde de dolari de când s-a lansat, în 2012.
#SocialWebNews e un proiect pe care îl doresc de mulți ani. L-am început într-un final pe 30 august 2019, cu primul articol dedicat noutăților din social media și internet. Apoi mi-am dorit mai mult așa că am pornit pe 17 decembrie 2019 proiectul video #SocialWebNews. Nu am reușit să mă țin de niciunul prea mult timp și constant, dar n-am renunțat la idee.
A revenit și seria video așa că îți recomand să mă urmărești pe YouTube și vor fi și articole zilnice cu noutăți (vor avea data în paranteză, cum e și acesta). De asemenea, dacă ești pe TikTok, dă-mi follow și acolo dacă vrei să te țin la curent cu noutăți. Și abonează-te la newsletter.