Contact Information

Am publicat un nou video #SocialWebNews pe canalul de YouTube SocialWeb.ro. Subscribe, like, share!

Hai să vezi cele mai recente noutăți din social media și internet!

1. Înscrie-te în lista de așteptare pentru Meta Verify!

2. Ce informație afișează Instagram când cineva are bifă prin Meta Verified.

3. Matt Navarra a descoperit o chestie foarte mișto pe Instagram, cu toate că menționează că nu e pentru toți utilizatorii. 

Se știe de mult timp că username-urile luate nu mai sunt active, nici după ce contul a fost șters. Ei bine, se pare că username-urile inactive ar deveni inactive. Încă nu înțeleg pe ce criterii sunt alese persoanele doritoare, dar faptul că le repun în ”circuit” dă speranță.

4. Tot prin Matt Navarra am descoperit despre un brevet pentru care a aplicat Meta prin care ar putea prezice dacă videoul tău ar putea devenit viral. Înainte ca acesta să fie publicat. Whhhaaaatttt?!

Folosind machine learning, Meta ar putea prezice un rating legat de retenție (de slab la excelent). Dacă și CÂT SE VA UITA un utilizator la acel content. 

Sistemul ar putea chiar să prezică alți indicatori de succes în ce privește engagementul – comentarii, shareuri, etc.

Dacă le iese treaba asta ar fi EXTRAORDINARĂ. Să știi dinainte de publicare dacă e bun sau nu, să faci modificări, să încerci alte taguri, titluri, etc, orice te ajută să crească ratingul ÎNAINTE DE PUBLICARE. E game changer așa ceva!

5. Instagram Story are o opțiune extra: să poți trimite un story ca mesaj privat.

6. Instagram a adăugat o opțiunea de react la story cu green screen. Practic vei folosi story-ul la care ai dat react ca fundal, peste care apari tu. Very niiiice!

7. Instagram lucrează la o opțiune prin care să putem adăuga muzică la Notes.

8. Instagram lucrează la introducerea unei secțiuni Add Yours în Explore. Se pare că vor să aducă sau doar testează mai multe secțiuni aici. 

9. WhatsApp a lansat în beta (pentru iPhone) opțiunea de editare a mesajelor. Ce mai trebuie menționat pentru această opțiune e că timpul în care poți edita un mesaj e de 15 minute.

10. YouTube permite acum adăugarea de audio track-uri în mai multe limbi pentru un video (se aplică și pentru videouri vechi și noi).

11. Noutăți pe LinkedIn: (de o parte din ele ți-am mai povestit, dar acum au fost anunțate oficial)

  • Secțiunea Activity are un nou design și vei putea alege ce fel de content vrei să arate prima dată.
  • În Creator Mode vei găsi mai multe informații legate de analytics + tool-uri
  • Opțiune de programare pentru articole și newslettere (yasss!)
  • Link prin care te poți abona la newsletter cu un click
  • Opțiuni de SEO pentru articole – titlu și descriere

12. Comisia Europeană a interzis angajaților să folosească TikTok pe telefoanele de lucru, dar și pe telefoane persoanele, mai ales dacă pe ele (adică telefoanele personale) folosesc aplicații legate de muncă. 

13. Snapchat îți sugerează acum soundtrack pentru videourile tale și poate chiar crea montaje în ritmul melodiei.

14. Pe 14 februarie îți spuneam că Netflix a anunțat ieftinirea abonamentului Basic în România. Ei bine, de fapt l-au ieftinit în 100 de teritorii. Și noua schimbare afectează 10 milioane de subscriberi, cam 4% din totalul subscriberilor Netflix. 

Măsura e posibil să fi fost luată pentru a face mai accesibil abonamentul și astfel să crească numărul de subscriberi. Încă nu se știe dacă au luat măsura asta pentru a nu introduce restricțiile acelea de distribuit parola sau vor urma și acelea. 

15. YouTube Music adaugă podcasturi.

16. Aplicația Google Podcast va fi în continuare disponibilă chiar dacă Google a integrat acum podcasturile în YouTube și YouTube Music. 

17. Chat mode-ul Bing e acum disponibil pe mobil și în browser-ul Edge pentru cei care au fost acceptați. Plus, acum e integrat și în Skype, unde utilizatorii pot discuta direct cu el sau îl pot adăuga în conversații. 

Incluzându-l în conversații îl poți întreba direct tot felul de lucruri care te interesează.

Și, altceva demn de menționat e că Microsoft nu mai promovează Bing ca ”reinventarea căutării”, iar acum specifică: “nu e un înlocuitor sau un substitut pentru motorul de căutare”.

18. Notion permite tuturor utilizatorilor să folosească opțiunile AI.

19. CEO-ul OpenAI spune că AI va oferi sfaturi medicale persoanelor care nu își permit să meargă la doctor. Înțeleg că e gândit ca un ajutor și că accesul la medici e dificil din multe puncte de vedere (asigurări medicale scumpe, număr mic de doctori etc), dar AI poate foarte ușor să dea greș. Și cum ar fi să dea greș cu ceva medical. Că îți zice o cifră eronată când face un rezumat e una, dar să dea sfaturi medicale greșite e cu totul altceva.

20. Descoperă ce efect a avut schimbarea de pe Google cu scroll continuu (scroll-ul continuu înseamnă că îți sunt afișate 60 de rezultate înainte să apară butonul See More).

21. Google lansează opțiunea Magic Eraser pentru toți abonații Google One (care folosesc Google Photos), indiferent de sistemul de operare al telefonului. În cazul în care nu știi cumva de această funcție să știi că e foarte utilă să ștergi din poză tot felul de detalii pe care nu le vrei în poză.

22. Noutăți în Google Docs

  • Ni se pregătește un design nou, în ton cu schimbările din Gmail.
  • Opțiuni noi pentru Smart Canvas. Cu @ poți face tot felul de comenzi, să adaugi date, persoane, calendar, task-uri, plus curând vei putea adăuga un cronometru.
  • Poți seta invitații care se trimit direct în Google Calendar 
  • Reacții cu emoji pentru comentarii / notițe

#SocialWebNews e un proiect pe care îl doresc de mulți ani. L-am început într-un final pe 30 august 2019, cu primul articol dedicat noutăților din social media și internet. Apoi mi-am dorit mai mult așa că am pornit pe 17 decembrie 2019 proiectul video #SocialWebNews. Nu am reușit să mă țină de niciuna prea mult timp și constant, dar n-am renunțat la idee.

A revenit și seria video așa că îți recomand să mă urmărești pe YouTube și vor fi și articole zilnice cu noutăți (vor avea data în paranteză, cum e și acesta). De asemenea, dacă ești pe TikTok, dă-mi follow și acolo dacă vrei să te țin la curent cu noutăți. Și nu uita de newsletter

Share:

administrator

Pasionată de social media și online, am început să lucrez în online în 2006 și în social media din 2008. De la administrare de site-uri la construirea prezenței în social media a unor branduri mari - reviste precum Cosmopolitan și Marie Claire. Ulterior, am ocupat poziția de Social Media Manager la Kiss FM, cel mai popular post de radio din România. 📱 În prezent, sunt Social Media Specialist freelancer, mereu în căutarea proiectelor provocatoare care să mă inspire și să îmi permită să creez strategii eficiente pentru branduri diverse. ▪ SocialWeb.ro e proiectul meu de suflet, prin care ajut antreprenori și specialiști din domeniu să fie la curent cu tot ce e nou în social media.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *