Contact Information

Săptămâna viitoare are loc a doua ediție a Content Marketing PRO – singura conferință din România de content marketing 100% online, dedicată specialiștilor în comunicare digitală. Evenimentul are loc online (deci poți participa de oriunde ai fi), pe 15 și 16 martie. Toate detaliile le găsești pe https://contentmarketingpro.ro/.

Hai să vezi cele mai recente noutăți din social media și internet!

1 TikTok e tot mai ”strâns cu ușa” în SUA și în orice zi poate fi blocat. Luna asta, CEO-ul TikTok se va prezenta în fața Congresului. Și, tocmai a făcut public un nou plan prin care arată cum protejează informațiile utilizatori în Europa.

Dacă TikTok va fi interzis în SUA, Google, Meta și Snapchat ar avea serios de câștigat.

Și vă mai las cu un articol ca reminder să consumăm rațional subiectele care domină știrile. E atât de ușor să fim manipulați în vremurile astea când suntem bombardați cu informații prin atâtea medii. Nu zic că sunt sfinți cei de la TikTok, dar e așa de ușor ca un subiect să fie manipulat.

2. Un alt mic reminder vă mai dau legat de Meta Verified. 

Nu înseamnă că accesul la Facebook / Instagram va fi contra cost.

Meta Verified nu e chiar pentru oricine de pe Facebook / Instagram. Daci ești creator de conținut, dacă te ajută în carieră promovarea de pe Facebook / Instagram, dacă ai pagină pentru business-ul tău – ți-ar fi util. 

Am găsit un exemplu pe Social Media Today care mi-a dat scuza perfectă să scriu despre asta în articolul cu știri. Dacă astea sunt regulile impuse, va trebuie să ne conformăm, mai ales dacă avem nevoie de promovarea din social media.

Și, cel mai important reminder, Meta Verified în momentul ăsta e pentru utilizatori. Încă nu s-a anunțat nimic despre business-uri. 

3. Când faci un screenshot unui Reel pe Instagram, aplicația afișează o notificare prin care ești îndemnat să îi dai share (adică să o faci prin aplicație și să trimiți direct postarea, nu o poză.

4. Secțiunea About Your Account de pe Instagram include acum bifa Verified + când a fost activată.

5. În Marea Britanie există o propunere de lege prin care marile rețele sociale vor răspunde pentru conținutul abuziv (și aici intră abuzul sexual al copiilor, cyberbullying, fraudă, incitarea la violențâ etc.). 

Șeful WhatsApp a făcut recent o vizită acolo și a declarat că refuză să se conformeze regulilor impuse de această lege pentru că va elimina criptarea end-to-end.

Genul ăsta de criptare a mesajelor dă acces doar celor din chat acces la ce discută. Nimeni altcineva nu are acces la acel conținut. Nici dacă poliția cere acele date. Ele nu sunt păstrate nicăieri. Unele aplicații o au activată by default, pentru altele trebuie să o activezi manual (cum e de ex. în Messenger).

Ei bine, WhatsApp amenință că ”va pleca” din Marea Britanie dacă această lege va trece. 

Șeful WhatsApp menționează că nu există tehnologia care ar scana toate mesajele și ar detecta abuzurile.

Măsura asta e asemănătoare cu ce s-a întâmplat în 2021 când Apple a încercat să introducă un sistem prin care ar scana pozele utilizatorilor din iCloud pentru materiale care ar face dovada abuzurilor asupra copiilor. Au renunțat anul trecut la ea, după ce s-a ridicat problema accesului de către guvern, care ar putea căute din alte motive în pozele utilizatorilor.

6. Top creatori de conținut cu cei mai mulți subscriberi pe YouTube:

  1. MrBeast — 136 mil. subscriberi
  2. PewDiePie — 111 mil. subscriberi
  3. Like Nastya — 104 mil. subscriberi 
  4. Dude Perfect — 58,9 mil. subscriberi 
  5. JuegaGerman — 47,5 mil. subscriberi

7. Telegram a lansat o serie de opțiuni noi, printre care: să nu consumi atât de multă baterie, opțiuni de viteză de redare pentru mesaje audio și video, emojiuri animate și altele.

8. Reddit renunță la opțiunea inspirată de la Clubhouse, Reddit Talk.

9. Microsoft Bing are acum 100 de milioane de utilizatori activi pe zi.

10. Google Translate pe web poate acum să traducă imagini. 

11. DuckDuckGo a lansat DuckAssist, un tool powered by ChatGPT.

12. Apple a lansat o aplicație dedicată pentru muzica clasică, Apple Music Classical.

#SocialWebNews e un proiect pe care îl doresc de mulți ani. L-am început într-un final pe 30 august 2019, cu primul articol dedicat noutăților din social media și internet. Apoi mi-am dorit mai mult așa că am pornit pe 17 decembrie 2019 proiectul video #SocialWebNews. Nu am reușit să mă țină de niciuna prea mult timp și constant, dar n-am renunțat la idee.

A revenit și seria video așa că îți recomand să mă urmărești pe YouTube și vor fi și articole zilnice cu noutăți (vor avea data în paranteză, cum e și acesta). De asemenea, dacă ești pe TikTok, dă-mi follow și acolo dacă vrei să te țin la curent cu noutăți. Și nu uita de newsletter

Share:

administrator

Pasionată de social media și online, am început să lucrez în online în 2006 și în social media din 2008. De la administrare de site-uri la construirea prezenței în social media a unor branduri mari - reviste precum Cosmopolitan și Marie Claire. Ulterior, am ocupat poziția de Social Media Manager la Kiss FM, cel mai popular post de radio din România. 📱 În prezent, sunt Social Media Specialist freelancer, mereu în căutarea proiectelor provocatoare care să mă inspire și să îmi permită să creez strategii eficiente pentru branduri diverse. ▪ SocialWeb.ro e proiectul meu de suflet, prin care ajut antreprenori și specialiști din domeniu să fie la curent cu tot ce e nou în social media.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *