Contact Information

Hai să vezi cele mai recente noutăți din social media și internet!

1. În statul Louisiana a fost trecută o propunere lege prin care minorii nu au acces la internet fără acordul părinților. Dacă e semnată de guvernator, această lege va fi aplicată începând cu august 2024.

HB61 ar interzice serviciilor computerizate interactive din a permite minorilor să îți seteze conturi fără acordul parental. Și se aplică atât pentru rețelele sociale, cât și jocuri populare (Roblox, Fortnite) și chiar să își faci un cont de email. 

Ca și în cazul altor legi propuse de acest tip, nu există un plan clar de implementare.

TikTok

2. TikTok a dezvăluit mai multe informații despre cum au ales sunetele din aplicație.

3. TikTok a adăugat o nouă opțiune numită ”Open Applications”, în cadrul căreia brandurile publica detalii despre o viitoare campanie, iar creatorii de conținut interesați pot răspunde în aplicație. 

Facebook + Instagram

4. Avem noi informații despre noua rețea socială pe care Meta se pregătește să o lanseze curând. The Verge a obținut informații noi, din interiorul companiei. 

Noua aplicație va fi bazată pe Instagram și va fi integrată cu ActivityPub, un protocol deschis și descentralizat pentru rețelele sociale. Asta va permite teoretic utilizatorilor să își ia conturile și followeri și să le multe în alte platforme care folosesc ActivityPub, cum e Mastodon.

Ăsta e și marele avantaj a lui Meta în competiția cu alte rețele sociale inspirate de la Twitter: baza de utilizatori pe care o are, integrarea cu Instagram, notificări trimise către followerii de pe Instagram. Probabil va fi și ușor să-ți faci cont, având deja unul pe Instagram.

Chris Cox, Meta chief product officer, chiar a numit această nouă aplicație ca fiind alternativa lor la Twitter. 

Cât s-a lucrat la ea, a fost numită Project 92 sau Barcelona, dar se pare că se va numi Threads

Ghici ce? Meta a avut în trecut o aplicație Threads, care a fost cândită pentru a comunica separat cu cele mai apropiate persoane. Puteai shareuit poze, videouri, story-uri și altele cu cei trecuți în lista de Close Friends. Dar au închis aplicația după 2 ani.

Țelul companiei pentru această nouă rețea socială a fost “siguranță, ușurința folosirii, siguranță”. În plus, creatorii de conținut să aibă “un loc stabil pentru a-și construi și crește audiențele”. 

Cei de la Meta sunt deja în discuții cu anumite celebrități, care să promoveze și să folosească noua aplicație. 

Au început să construiască aplicația din ianuarie și va fi lansată cât de repede vor putea. 

5. Mark Zuckerberg a declarat că generative AI va fi inclus în toate produsele Meta. Printre noile opțiuni se pare că vom avea ”agenți” AI în WhatsApp și Messenger. Plus, în Instagram vom avea un tool de editare foto cu generative AI.

Ți-am mai povestit și în alte articole SocialWebNews că pe Instagram se testează un chatbot AI care are 30 de personalități, cât și un tool AI cu care vei putea realiza propriile tale stickere.  

Și se pare că e posibil ca primul tool AI să fie în Messenger și ne va ajuta să realizăm stickere.

WhatsApp

6. WhatsApp lansează Broadcast Channels. Așa cum sunt și pe Instagram: comunicarea prin aceste canale e dintr-o singură direcție, doar adminii (cine a creat contul și cine e invitat direct de acesta) pot publica mesaje. 

Frumusețea acestor canale (ca și pe Instagram) e că membrii sunt anonimi. Pe WhatsApp e cu atât mai important cu cât pentru grupuri de alt tip, numele de telefon ale membrilor sunt vizibile pentru toată lumea.

Plus, conținutul publicat pe aceste canale va fi disponibil doar 30 de zile. 

Broadcast Channels sunt ideale pentru business-uri și creatori de conținut. Aceste canale vor fi disponibile în tab-ul Updates, separat de discuțiile tale obișnuite. 

Meta a declarat că lucrează la implementarea unor noi opțiuni de descoperire pentru business-uri (prin căutare cel mai posibil), cât și opțiuni prin care se vor putea face plăți.

Broadcast Channels sunt lansate acum în Singapore și Columbia, iar până la finalul anului vor fi disponibile în tot mai multe regiuni.

YouTube

7. YouTube Music a adăugat un carusel pentru Now Playing.

LinkedIn

8. LinkedIn a adăugat noi formate de reclame.

Twitter

9. Abonații Twitter Blue au noi beneficii:

  • Pot crea un grup în care să adauge conturi care nu le-au dat follow
  • Pot să adauge într-un grup conturi care nu le-au dat follow
  • Și pot trimite mesaje private celor care îi urmăresc (în mod normal doar cineva care îți dă follow te poate contacta în privat)

10. De asemenea, și Elon Musk a făcut o serie de anunțuri (bine, e mult spus anunțuri, e vorba de Elon Musk totuși):

Creatorii de conținut vor putea downloada o listă cu informațiile abonaților lor de pe Twitter și astfel îi vor putea contacta și în afara platformei dacă doresc. (Treaba asta respectă regulile GDPR?)

De asemenea, se pare că Musk e de acord cu sugestia unui utilizator ca algoritmul Twitter nu ar trebuie să afecteze reach-ul tab-ului Following

Musk a avut ceva de spus și despre noile reguli anunțate de Twitch (pe care le-au retras între timp) și a declarat că nu vor fi impuse niciodată restricții pe Twitter.

Reddit

11. Aplicația Apollo se va închide până la sfârșitul lunii în urma deciziei luate de Reddit de a seta abonament pentru accesul la API. Și a cerut 20 de milioane de dolari pe an.

Și Sync for Reddit și Reddit is Fun (RIF) se vor închide pe 30 iunie.

Snapchat

12. Snapchat lansează Dark Mode pentru Android, doar doar pentru abonații Snapchat+.

Google

13. Google modifică Password Manager: e acum accesibil în meniul direct al browser-ului, plus îi poți face shortcut pe desktop. 

14. Gmail are o problemă cu newsletterele trimise prin Mailchimp: sunt trimise în folderul Spam.

15. Google Meet are un update foarte util: picture-in-picture pentru conferințele video. Astfel poți lucra în alte programe în timpul unei conferințe video, fără să ratezi ceva.

16. Google Photos te recunoaște acum după ceafă. 

17. Google Photos are acum o opțiune de editare prin care poți adăuga un efect cinematic pozei tale.

Apple

18. iOS 17 va șterge parametrii de tracking din link-urile pe care le accesezi pe Safari în PRIVATE MODE. (Am o mare problemă cu articolele care fac senzațional un subiect prin omiterea detaliilor)

Pe site-ul Apple e menționat că se aplică pentru Private Browsing. Aveți grijă mereu ce citiți și verificați mereu orice. 

19. iOS 17 va fi mai util atunci când scanezi un cod QR cu Camera: link-ul va fi afișat în partea de jos. Nu se mai mută nicăieri. Nu trebuie să îl ”fugărești” pe ecran pentru a-l accesa. Era chiar enervantă chestia asta.

20. ChatGPT pentru iOS adaugă integrare cu Shortcuts și cu Siri. 

#SocialWebNews e un proiect pe care îl doresc de mulți ani. L-am început într-un final pe 30 august 2019, cu primul articol dedicat noutăților din social media și internet. Apoi mi-am dorit mai mult așa că am pornit pe 17 decembrie 2019 proiectul video #SocialWebNews. Nu am reușit să mă țin de niciunul prea mult timp și constant, dar n-am renunțat la idee.

A revenit și seria video așa că îți recomand să mă urmărești pe YouTube și vor fi și articole zilnice cu noutăți (vor avea data în paranteză, cum e și acesta). De asemenea, dacă ești pe TikTok, dă-mi follow și acolo dacă vrei să te țin la curent cu noutăți. Și abonează-te la newsletter

Share:

administrator

Pasionată de social media și online, am început să lucrez în online în 2006 și în social media din 2008. De la administrare de site-uri la construirea prezenței în social media a unor branduri mari - reviste precum Cosmopolitan și Marie Claire. Ulterior, am ocupat poziția de Social Media Manager la Kiss FM, cel mai popular post de radio din România. 📱 În prezent, sunt Social Media Specialist freelancer, mereu în căutarea proiectelor provocatoare care să mă inspire și să îmi permită să creez strategii eficiente pentru branduri diverse. ▪ SocialWeb.ro e proiectul meu de suflet, prin care ajut antreprenori și specialiști din domeniu să fie la curent cu tot ce e nou în social media.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *