Contact Information

mesaje negative social mediaAm găsit ieri un articol pe Bored Panda despre cum postăm mai mult ca oricând în social media lucrurile care ne enervează în viața noastră. Și e o colecție acolo de postări dacă ții morțis să le vezi (și eventual să te enervezi).

Fenomenul ăsta parcă a luat cel mai mult amploare de la Donald Trump, care parcă le-a dat un avânt oamenilor să se exprime liber, doar că nu e în sensul bun. (Știu, sunt subiectivă când zic asta) A încurajat oamenii să ‘verse’ multă energie negativă. Atât prin postări, cât mai ales prin comentarii negative, în special la adresa felului în care arată anumiți oameni.

Nu sunt o persoană flower power. Nu sunt o persoană enervant de pozitivă. Dimpotrivă, sunt grumpy, am toane și lumea mea nu e desprinsă din poveștile cu zâne. Dar cu toate astea consider că primești ce oferi. În viața reală e mai bine să răspândești energie pozitivă ori de câte ori poți.

Dar să revenim la postările negative pe rețelele de socializare. Puterea lor stă în oameni. Oameni cu aceleași scopuri, pasiuni, loc în care trăiesc, job și multe altele. E foarte bine că a facilitat comunicarea cu multe branduri, pe care le poți ‘trage’ de mânecă într-un mod foarte public când apare vreo problemă.

Însă unele postări din listă sunt de-a dreptul puerile. De exemplu, cea cu tortul căruia i s-au lipit ‘moțurile’ alea de cremă pe capac. Adică serios? Preferi să te plângi postând o poză cu asta în loc de mergi mai departe, să iei ce poți de pe capac și pur și simplu să mănânci?

Avem destule frustrări zi de zi, chiar vrei ca peste un an, 2, 3, 6 Facebook să îți aducă aminte de ele în secțiunea “On This Day”? Mai bine alegi să vezi partea plină a paharului, să te concentrezi pe lucrurile frumoase din viața ta și să încerci să faci mai frumoasă viața celor care te urmăresc. Să distribui postări interesante, poate chiar utile. Oricum poți face asta. Și fără să fie mereu vorba despre tine (viața altora nu se învârte în jurul tău).

Ne place puțin prea mult să ne dăm cu părerea despre viețile altora. Parcă tot mai puțin oamenii învață să accepte alți oameni așa cum sunt. Și așa trece viața pe lângă ei. În timp ce scrolează pe Facebook și lasă comentarii și postări negative.

Deci, ce alegi să faci astăzi pe Facebook/Instagram?

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. Am făcut de toate: administrat site-uri, scris articole, coordonat colaboratori, research, organizat evenimente, campanii de marketing, de AdWords, brief-uri and so on. În prezent sunt Social Media Manager pentru Kiss FM. Trecutul meu profesional include joburi ca: Online Coordinator pentru revista Marie Claire, editor colaborator CTRL-D, Social Media Manager și Content Manager pentru www.cosmopolitan.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *