Contact Information

Cu doar 6 postări, contul de Instagram @world_record_egg are în acest moment peste 10 milioane de followeri din întreaga lume. Oul nu face nimic deosebit. Nu merge în vacanțe scumpe, nu ia cina la restaurante fancy și nu urmează cele mai noi tendințe de frumusețe. De fapt, este doar o stock photo cu vise mari.

Prima apariție a Oului a avut loc pe 4 ianuarie, iar scopul său părea o simplă glumă: să depășească recordul deținut de Kylie Jenner, care avea peste 18 milioane de like-uri la o poză cu bebelușul său. Iar Oul a reușit! De fapt, a strâns chiar peste 52 de milioane de like-uri!

Însă povestea Oului nu se oprește aici, pentru că pe 18 ianuarie o nouă poză a fost postată. De data aceasta, vedeta noastră are o crăpătură. Ce poate însemna asta? După 4 zile, Oul crăpătura s-a făcut și mai mare. La finalul lunii, Oul părea că se va sparge în curând. „Ce va ieși din el?”, se întreaba milioanele de followeri?

Pe 2 ianuarie, Oul a primit prima sa sponsorizare, din partea Hulu. „Așteptarea ia sfârșit. Totul va fi dezvăluit în această duminică, după Super Bowl. Urmărește primul, doar pe @hulu”, spune descrierea postării.

Deci Oul nostru iubit e doar o modalitate de a face reclamă? Fanii au fost, bineînțeles, dezamăgiți. Însă nimeni nu se aștepta la cea mai recentă postare.

Se pare că scopul Oului a fost să transmită un mesaj foarte important legat de sănătatea mentală. Știm deja că mulți dintre utilizatorii platformelor de social media simt presiunea de a avea o viață perfectă, la fel ca persoanele pe care le urmăresc pe Instagram sau Facebook. Trebuie să ieșim des în oraș să ne distrăm, în cele mai cool localuri; trebuie să arătăm ca un model Victoria’s Secret; trebuie să avem o relație perfectă; trebuie să facem shopping în Dubai; trebuie să fim perfecți pentru ca cei din jur să ne aprecieze.

Această presiune poate duce la numeroase probleme, precum scăderea încrederii în sine, anxietate sau depresie. De obicei, nu obișnuim să vorbim cu nimeni despre toate acestea, iar situația se agravează. Aici intră în scenă Oul, care ne îndeamnă să vorbim cu cineva și ne furnizează canalele potrivite. Pe site-ul #TalkingEgg găsești link-uri către diferite fundații, centre și organizații care ajută persoanele care suferă de probleme care țin de sănătatea mentală. În acest moment, de pe listă lipsește România, însă oricine poate trimite sugestii, care pot fi adăugate pe site. În plus, există și secțiunea Worldwide, de care poate beneficia oricine.

Share:

editor

Sunt content writer din 2011, iar în prezent coordonez echipele de online ale Burda România. În timpul liber îmi place să joc board games, să citesc SF, horror & mistery și să ajung la zi cu prea multe seriale. Am 3 pisici care au pagină de Facebook, iar când vreau „să mă răsfăț” îmi cheltui banii pe ceaiuri și craft beers pe care încă nu le-am încercat. Pe SocialWeb voi scrie despre aplicații pe care le-am testat, voi recomanda tot felul de lucruri interesante și îți voi prezenta știrile momentului din online.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *