Contact Information

Kiddle este motorul de căutare care promite că va ține copiii în siguranță pe net. Arată cam la fel ca Google doar că are câteva elemente care îl fac să fie mai potrivit pentru copii.

Kiddle are o temă cu elemente din Cosmos și cu un robot-extraterestru lângă bara de căutare. Plus, are 4 categorii după care poate fi căutat conținut: Web, Images, News și Video.

Google a lansat un motor de căutare pentru copii

În articolul original de pe Tech Times e specificat că rezultatele căutărilor pe Kiddle sunt selectate de editori pentru a se asigura că sunt potrivite pentru copii.

  • Primul rezultat al căutării este un link verificat de editori cu site-uri sigure care au conținut specific pentru copii.
  • Următoarele rezultate sunt site-uri cu limbaj simplist, care poate fi înțeles de către copii.
  • Restul sunt site-uri filtrate prin safe search.

Exact la chestiunea asta mă gândeam și eu. Până acum s-au făcut multe proiecte din astea prin care să se ofere un internet sigur pentru copii, dar mereu apărea un bug care nu îl mai făcea așa de sigur. Și de asta are nevoie – conținutul afișat trebuie să fie verificat. Nu cred că poți automatiza livrarea unui conținut sigur pentru copii. Mereu o să apară o “ușiță” pentru conținut unfriendly pentru copii.

Sper să iasă ceva cool cu motorul ăsta de căutare. Deși copiii încep de la vârste tot mai fragede să folosească tehnologia și internetul și curiozitatea copiilor cred că poate depăși multe obstacole.

Întrebare pentru părinții care mă citesc: voi cum tratați problema asta? Cum gestionați accesul la internet?

Later edit: Kiddle nu este un produs Google, ci folosește o bară de căutare customizată de la Google.

În plus, încercând mai multe cuvinte de căutare am dat și peste rezultate care nu sunt indicate pentru accesul copiilor. Întărește ce am subliniat mai sus. Nu poți automatiza filtrarea unui conținut atât de important.

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. Am făcut de toate: administrat site-uri, scris articole, coordonat colaboratori, research, organizat evenimente, campanii de marketing, de AdWords, brief-uri and so on. În prezent sunt Social Media Manager pentru Kiss FM. Trecutul meu profesional include joburi ca: Online Coordinator pentru revista Marie Claire, editor colaborator CTRL-D, Social Media Manager și Content Manager pentru www.cosmopolitan.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *