Contact Information

Instagram lansează astăzi, de Ziua Internațională a Copilului, o opțiune nouă. Sau cred că mai bine spus ar trebui să fie un nou tip de alertă: legată de copiii dispăruți.

Mereu am considerat că internetul ne ajută să avem acces la lucruri fără să țină cont de distanță. Fie că e vorba de cărți, filme, haine, cosmetice și altele, fie că e vorba de comunicare cu alți oameni. Apoi a apărut social media și a devenit un univers tot mai mare. Știm deja câte probleme noi au apărut de când social media a devenit tot mai populară, dar uneori se mai întâmplă și lucruri bune.

Și această introducere de alerte pentru copiii dispăruți e în categoria lucrurilor bune.

Opțiunea a fost dezvoltată în colaborare cu alte instiuții din mai multe țări – National Center for Missing & Exploited Children (SUA), International Centre for Missing & Exploited Children, National Crime Agency (UK), Attorney General’s Office (Mexic), Australian Federal Police și alții.

Primele ore sunt foarte importante atunci când dispare un copil, dar trebuie să știi și după ce copil să te uiți dacă te afli în zonă.

Oficial e numită AMBER Alert, dar cum AMBER vine de la America’s Missing: Broadcast Emergency Response, e foarte posibil să fie sub alt nume la noi.

Cum funcționează? Dacă poliția activează alerta de dispariție a unui copil și tu ești în zona respectivă, vei vedea alerta în feed-ul tău de pe Instagram.

Sursa: about.fb.com

Ce include alerta? O poză a copilului dispărut, descriere, locul răpirii (sau, cel mai probabil, locul în care a fost văzut ultima dată) și alte informații care pot fi importante.

Astfel de alerte sunt specifice zonei de căutare. Dacă îți apare o astfel de alertă, e pentru că te afli în zona de căutare.

Cum știe Instagram cui să le afișeze? Aici e partea cea mai interesantă să zic așa. E o combinație de locația trecută la profil, IP-ul tău și location-ul tău (dacă e activat).

AMBER Alert e lansată oficial azi și în următoarele săptămâni va fi disponibilă în 25 de țări, printre care și România: Argentina, Australia, Belgia, Bulgaria, Canada, Ecuador, Grecia, Guatemala, Irlanda, Jamaica, Coreea, Lituania, Luxemburg, Malaysia, Malta, Mexic, Olanda, Noua Zeelandă, România, Africa de Sud, Taiwan, Ucraina, Regatul Unit al Marii Britanii, Emiratele Arabe Unite și SUA. Vor lucra în continuare să lanseze acest tip de alertă în tot mai multe țări.

FYI, pe Facebook opțiunea e disponibilă încă din 2015.

După cum am zis și la începutul articolului, e una din opțiunile bune din social media. Dacă Facebook și Instagram au atât de mulți utilizatori care petrec foarte mult timp în aplicații, atunci să existe și niște părți bune.

Share:

administrator

Pasionată de social media și online, am început să lucrez în online în 2006 și în social media din 2008. De la administrare de site-uri la construirea prezenței în social media a unor branduri mari - reviste precum Cosmopolitan și Marie Claire. Ulterior, am ocupat poziția de Social Media Manager la Kiss FM, cel mai popular post de radio din România. 📱 În prezent, sunt Social Media Specialist freelancer, mereu în căutarea proiectelor provocatoare care să mă inspire și să îmi permită să creez strategii eficiente pentru branduri diverse. ▪ SocialWeb.ro e proiectul meu de suflet, prin care ajut antreprenori și specialiști din domeniu să fie la curent cu tot ce e nou în social media.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *