Contact Information

Instagram a schimbat algoritmul. A început cu lansarea celor 2 feed-uri extra: Following și Favorites. Following îți arată feed-ul cronologic (cum era inițial pe Instagram), iar la Favorites poți alege până la 50 de conturi de setat ca favorite și le poți urmări strict postările. Conturile favorite au cu siguranță ”greutate” și feed-ul principal. Dar să nu deviez.

Vorbim aici despre feed-ul principal, cel care îți e afișat atunci când deschizi aplicația. Acest feed a devenit un monstruleț – puțin de la Instagram, puțin de la TikTok. Adică e un mix de conținut publicat de conturile pe care le urmărești și recomandări de postări (date în funcție de ce conturi ai urmărit recent și cu ce postări ai interacționat recent).

Dar poate nu vrei să îți fie invadat feed-ul cu recomandări. Am eu soluția pentru tine ;)

Când vezi o postare recomandată pe Instagram, apasă pe iconița cu 3 puncte din dreapta sus.

Apoi apeși pe Snooze all suggested posts in feed for 30 days.

Și gata. 30 de zile nu le vei mai vedea.

Ce am remarcat: pe contul personal am opțiunea asta, dar pe cel business nu. Nu știu dacă așa va fi de acum înainte sau urmează să aibă toată lumea opțiunea, indiferent de tipul de cont.

Sper că ți-a fost util tutorialul și nu uita să urmărești SocialWeb.ro pentru noutăți și informații din social media și internet – pe Facebook, Instagram, TikTok și Youtube. Dacă preferi grup de Facebook, te invit cu drag – distribui mai multe info acolo față de alte rețele sociale. Și nu uita de newsletter.

Photo by Andrea Piacquadio

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. În prezent sunt Social Media Manager pentru Kiss FM, dar am lucrat și pentru revista Marie Claire, CTRL-D, revista Cosmopolitan, plus alte proiecte în regim freelance. Numitorul comun pentru toate proiectele e contentul. Creat, planificat, editat, curatoriat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.