În ultimele 2 luni mi-au scris cel puțin 2 persoane să mă întrebe de ce nu le mai apare tabul Following, cunoscut și ca: activități de la oamenii pe care îi urmărești.

Poate știi de tabul ăsta. Poate intri constant sau extrem de rar ca mine.

Pentru cei care nu știu, tab-ul Following era în secțiunea Activity. Ajungi la ea dând click pe inimioara din partea de jos.

Acolo erau 2 taburi. Cel principal era cu activitatea contului tău: cine ți-a dat like la postări, cine a comentat, cine ți-a dat follow…

Iar în al doilea tab, cel care nu mai e acum, puteai să vezi ce fac pe Instagram cei pe care îi urmărești (le-ai dat follow): la ce postări au dat like, la ce comentarii au dat like etc.

Foto: BuzzFeed

Ei bine, Instagram a decis ca săptămâna asta să scoată tabul respectiv și a confirmat asta pentru BuzzFeed News. Asta după ce a început să dispară de la unii utilizatori încă din luna august.

Tabul Following a fost lansat în 2011 și a fost gândit ca o versiune mai simplă a secțiunii Explore. Avea ca scop să te ajute să descoperi conținut nou. Între timp au dezvoltat foarte bine Explore așa că nu mai era așa de mare nevoie de tabul Following.

Vishal Shah (Head of Product la Instagram) a declarat pentru BuzzFeed News că nu era o opțiune folosită frecvent, iar compania a bănuit că nu mulți știu de ea.

“Oamenii nu știu mereu că activitatea lor este vizibilă. Așa că ai o situație în care produsul nu servește modului în care l-ai gândit, dar îi surprinde pe oameni că activitatea lor apare.”

Un alt motiv important a fost… simplificarea aplicației.

Tu foloseai tabul acela, să vezi ce fac pe Instagram cei pe care îi urmărești?

Foto: Pexels

► Abonează-te la newsletter-ul SocialWeb.ro pentru a fi la curent cu tot ce public pe site. Sau dă Like paginii de Facebook SocialWeb.ro. Dacă preferi să urmărești video-uri, dă Subscribe canalului de YouTube SocialWeb.ro.