Contact Information

Instagram a lansat Colecții Colaborative. Ți-am povestit despre ea în decembrie, când Instagram a anunțat că lucrează la o serie de opțiuni noi.

Aceste Colecții Colaborative sunt foldere de postări salvate pe care le poți avea în comun cu alți utilizatori. Să zicem că ai o prietenă pasionată de skincare (și tu ești) așa că puteți face o colecție colaborativă în care să adunați tot felul de postări pe tema asta. Și așa le aveți la îndemână.

Poate pleci într-o călătorie cu un grup de prieteni. Puteți face o colecție cu destinația voastră și salvați acolo tot felul de postări legate de acel loc: atracții turistice, restaurante, locuri mișto de făcut poze și tot așa.

Hai să-ți arăt exact cum funcționează!

Sunt 2 moduri prin care poți crea o colecție colaborativă.

Cum creezi o colecție colaborativă

În fereastra de chat cu un cont

Direct în fereastra de chat cu persoana respectivă. Când îî trimiți o postare, în chat, în dreptul ei un buton de save. Îl apeși și poți face o colecție.

Setezi un nume și gata, ai creat o colecție cu acel cont.

Când salvezi o postare

Sau când salvezi o postare. Acum apare un meniu când dai Save la o postare, îți apar unele colecții + ai buton prin care poți crea o nouă colecție.

Apoi îi setezi un nume și alegi cine poate să participe la acea colecție: fie cauți după nume, fie bifezi din listă.

Cum știi când altcineva adaugă o nouă postare în colecția voastră

Atunci când cineva adaugă o postare în colecție vei primi notificare.

Unde găsești colecțiile colaborative

Colecțiile colaborative sunt în secțiunea Saved. Acolo unde ai toate postările salvate și toate colecțiile private cu postări salvate.

Ce opțiuni extra ai în colecția colaborativă

În fereastra colecției ai un meniu cu diferite opțiuni la iconița cu 3 puncte.

Delete collection – șterge colecția respectivă

Edit collection – te duce într-o altă fereastra de unde poți schimba coverul colecției, numele sau o poți șterge

Select… – poți selecta unele postări sau toate și le poți șterge din colecție

Add to collection – te duce în secțiunea de postări salvate, de unde poți alege alte postări pe care să le adaugi în colecția colaborativă

Bonus

Pe Android se pare că sunt 2 secțiuni într-o colecție colaborativă: pentru postări (poze și Reel-uri) și una dedicată doar pentru Reel-uri.

Urmărește SocialWeb.ro pentru noutăți și informații din social media și internet – pe Facebook, Instagram, TikTok și Youtube. Dacă preferi grup de Facebook, te invit cu drag, plus e grup și pe LinkedIn – distribui mai multe info acolo față de alte rețele sociale. Și nu uita de newsletter.

Photo by Plann

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. Am lucrat pentru site-urile revistelor Cosmopolitan și Marie Claire (site + social media), apoi am fost Social Media Manager la Kiss FM, radioul #1 din România. Plus alte colaborări ocazionale. Numitorul comun pentru toate proiectele e contentul. Creat, planificat, editat, curatoriat, declinat pentru social media.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *