Ediția 25 a SocialPedia are loc pe 20 aprilie 2021, de la ora 18:30, live pe ZOOM și este powered by Samsung. Speakerii acestei ediții cu tema “Video Marketing în 2021” sunt: Maximilian Ioan (Video Content Creator), Ioana Puiu (Content Creator & Instagrammer), Mugur Pătrașcu (Partener Screen Native) și Alexandru Voica (Technology communications manager, EMEA Facebook).
Este conținutul video rege? Mulți profesioniști din domeniu susțin acest lucru, iar din ce în ce mai multe branduri aleg să includă în strategia de comunicare și componenta de video marketing. În acest moment, 60% dintre business-uri folosesc contentul video ca tool de marketing, iar 94% dintre marketerii care l-au inclus deja în strategie plănuiesc să îl utilizeze pe termen lung, conform Biteable.com. YouTube are cel mai bun ROI, urmat de Facebook și Instagram.
Însă tendințele se schimbă, la fel și consumul. Au apărut clipurile scurte pe rețele precum TikTok, Reels și Snapchat, în timp de YouTube este folosit, preponderent, pentru urmărirea de conținut educativ. Brandurile și creatorii trebuie să se adapteze în mod constant.
Invitații SocialPedia 25 vor discuta despre toate aceste lucruri și vor încerca să răspundă la întrebări precum:
- Care sunt principiile de bază ale Video Marketing în 2021?
- De ce e important ca Video Marketing să facă parte din strategia de Marketing?
- Ce tip de obiective pot fi atinse prin Video Marketing?
- Ce așteptări au brandurile de la colaborarea cu un video influencer?
- Cum te reinventezi în Video Marketing? Cum îți adaptezi conținutul la canalele de short-video?
- Cum măsori rezultatele unei campanii de Video Marketing?
- Cum adaptezi conținutul video audienței căreia te adresezi?
“În ultimii 5 ani, conținutul video a devenit foarte popular, iar integrarea acestuia în campaniile de marketing a devenit prioritară. Un rol foarte important aici îl au creatorii de content care, de cele mai multe ori, au reușit să îmbine cu succes conținutul de calitate, chiar educativ, cu modalități creative și atractive de livrare al acestuia către public. Maximilian Ioan este unul dintre ambasadorii Samsung alături de care am reușit să facem multe proiecte frumoase în acest sens, printre care și lansarea Galaxy S21 de la începutul acestui an.”, a menționat Simona Panait, Director de Marketing si Online Business Samsung România & Bulgaria.
“Lumea social media de astăzi este dominată de conținutul video. Dovadă stau și noile metode de monetizare pentru creatorii de content video pe care toate rețelele încep să le introducă. În plus, din ce în ce mai multe branduri includ componenta de video marketing în strategia pe termen lung. Credem că este nevoie despre o discuție sinceră despre tot ceea ce înseamnă conținut video în social media în acest moment, pentru a descoperi atât perspectiva brandurilor, cât și perspectivele reprezentaților rețelelor sociale, creatorilor de conținut și agențiilor.”, declară organizatorii evenimentului.
Biletele sunt disponibile online și pot fi cumpărate de aici: https://socialpedia.ro/socialpedia-25/.
Despre Speakeri
Maximilian Ioan este unul dintre cei mai vechi creatori de conținut români de pe YouTube. Fiind pasionat de mic, a început la 12 ani, cu un telefon mobil. Dorința de a realiza ceva în domeniul acesta l-a determinat să-și strângă bani pentru o cameră video mai bună, iar în mai 2013 a revenit cu un conținut superior față de ce făcea în trecut. Spre finalul anului 2013 a început să facă și clipuri de Gaming, conceptul fiind ceva nou și deloc popular pe atunci la noi, iar de atunci și până în prezent a postat peste 2200 de videoclipuri cu diferite jocuri pe canalul lui de YouTube, maxsialtele, la care a reușit să strângă peste 220 de milioane de vizualizări.
Alexandru Voica este Technology communications manager, EMEA la Facebook. Are 10 ani de experiență în industria de IT si tehnologie. Înainte de Facebook, a terminat un master în tehnologii VR la Școala Superioară Sant’Anna în Pisa și a lucrat la firme din Marea Britanie, precum Arm sau Ocado, conducând echipe de PR care acoperă sisteme software, robotică, inteligență artificială sau cloud. La Facebook, Alex lucrează în echipa de technology communications promovând cele mai noi inovații ale companiei în inteligență artificială, blockchain sau AR/VR si lucrează cu inginerii din Tel Aviv, Paris și Londra.
Mugur Pătrașcu este antreprenor, specialist în marketing digital, strategie și comunicare pe toate mediile. Fondator al agenției de comunicare Screen Native și de treisprezece ani profesor asociat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Are 20 ani de experiență în domeniul comunicării, dintre care 18 ani în digital.
Ioana Puiu activează în online de aproximativ 3 ani și toată nebunia a început din timpul Masterului de Producție Audio Video. A dobândit cunoștințe legate de tot ce presupune Adobe: Photoshop, Premiere Pro, After Effects, Lightroom și InDesign. După ce a prins gustul editării a realizat că pe Instagram ai nevoie de editare cât mai rapidă și mai accesibilă, motiv pentru care a început să facă research pe partea de aplicații. Ușor, ușor a reușit să ajungă în atenția oamenilor pentru contentul diferit, creativ și original, dar mai ales pentru faptul că editează în proporție de 90% pe telefon.
Eveniment sponsored by Samsung
Powered by KISS FM
Parteneri Media: Zile și Nopți, Doza de Comunicare, IQAds, IQool, Flawless, SocialWeb.ro, ASC
Despre SocialPedia
Despre organizatori
SocialPedia este un proiect educațional dedicat tuturor pasionaților și specialiștilor în digital din România. Premiat la Webstock 2018, proiectul s-a transformat într-un eveniment lunar, unde oameni de succes din online împărtășesc secretele muncii din spatele ecranului. Obiectivul nostru? Sã contribuim la creșterea calitativă a comunității de social media din țară.
Sabina Cornovac
De 13 ani creator de conținut și social media specialist, Sabina Cornovac se dedică dezvoltării de proiecte educative pentru comunitatea de social media din România și este adepta conceptului de comunicare Human2Human. Sabina scrie pe https://www.sabinacornovac.ro/ și este creatoarea comunității #SocialPedia.
Despre Iulia Stănescu
Iulia Stanescu este digital communications consultant. Are un puternic background în jurnalism online și PR. Cu peste 14 ani de experiență în comunicarea digitală, Iulia crede cu tărie în conținutul original și în interacțiunea dintre oameni, atât online, cât și offline. De doi ani de zile a început să lucreze pe cont propriu și are în portofoliu clienți din zona culturală, turism, educație financiară, antreprenoriat, evenimente și fotografie.