Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+

Am fost în concediu (se mai cheamă așa dacă ești propriul tău șef?) la Piatra Neamț și am făcut câteva descoperiri care merită făcute publice.

Am stat o săptămână în zona Piatra Neamț. Zic în zonă pentru că am fost și la bunici, și la Iași.

La Piatra Neamț cea mai mare plăcere pe care mi-o fac mereu când vin acasă e să îmi iau covrigi cu semințe de floarea soarelui de la Petru. Sunt cei mai buni!

Cum am avut mai mult timp de petrecut prin oraș am făcut unele descoperiri. De obicei când vin acasă stau 3-4 zile și nu prea am timp de explorat locuri noi.

Un cocktail tare bun

În zona parcului central, pe scări, s-a deschis o terasă. (Când eram tânără acolo se mergea la întâlnirile cu băieții. Celalalt loc mai era la ștrand sau în zona lacului Bâtca Doamnei.)

Într-una din seri am ieșit să ne plimbăm în zona parcului și ne-am hotărât să poposim (de fapt se eliberase o masă exact când treceam noi pe acolo) la terasa respectivă.

Acolo am descoperit un cocktail incredibil. Se cheamă Hugo și e cu prosecco, sirop de soc, mentă și alte câteva ingrediente pe care nu mi le amintesc acum.

Mâncare bună

Când sunt acasă nu prea mănânc în oraș că doar sunt acasă la mama (plus că sunt hrănită bine si pe la bunici). Dar s-a întâmplat să ieșim într-o seară să mâncăm cu tata în oraș. Mama era la Iași, dar ne-a ghidat spre un restaurant bun. Mama nu dă greș niciodată!

Restaurantul se cheamă Select Bistro și e pe Bulevardul Republicii (peste drum de Tonique), în intersecția de la Casa de Cultură. Am mâncat o salată delicioasă (Horiatiki îi zice)! E cu castraveți, roșii, ardei, feta, masline și capere peste care am pus și niște tzatziki. Un deliciu!

Andrei a încercat cartofii wedges cu carne tocată de pui și tzatziki. Foarte buni cartofii! La desert ne-am luat clătite cu ciocolată, miere și Oreo. Foarte foarte dulce, dar delicioasă!

Dacă ajungi prin Piatra Neamț (și e vreme bună) neapărat să urci cu telegondola. Peisajul e magic! (Și dacă îți plac prăjiturile să te duci la Cofetăria Central.)

Descoperiri culinare și alcoolice pe acasă la Piatra Neamț

>>> Cum să fii la curent cu tot ce scriu pe SocialWeb.ro: Facebook, RSS sau e-mail.