Contact Information

Periodic îmi cad ochii pe anumite comentarii… diferite la o postare. Sunt utilizatori care lasă comentarii ca “Follow” sau “Mă interesează subiectul”. Le-am mai văzut și în trecut și le tot revăd periodic. Sunt o formă mai complicată (zic eu) de a urmări o postare pe Facebook. Se poate face și în alte moduri.

Cum urmărești o postare pe Facebook

1. Save link

Dacă e un subiect care te interesează, dar nu e nimic urgent, poți alege să urmărești postarea prin Save link. Eu folosesc foarte des opțiunea asta de salvare. Stau mult pe Facebook și mă distrag notificările (sunt genul ăla de persoană care nu suportă să stea pe Facebook cu notificări în header).

Dar hai să-ți explic cum poți salva o postare pe Facebook – fie ea link, text, poză sau video.

Citește și: Cel mai distribuit video din istoria Facebook

Te duci la postarea respectivă și dai click pe simbolul din dreapta cu sus cu 3 puncte (vezi în poza de mai jos). După ce dai click pe el, se va deschide un meniu în care trebuie să dai click pe Save link.

cum salvezi o postare pe facebook

cum salvezi o postare pe facebook

Poți salva orice postare (link, poză, video, text). Toate se salvează într-o secțiune separată din Facebook pe care o poți accesa prin meniul din stânga – Saved.

În această secțiune, postările sunt organizate pe tipologie pentru a fi mai ușor de găsit: All (aici sunt toate la grămadă puse), Link (aici găsești postările cu linkuri atașate), Videos (postările cu video), Photos (postările cu poze), Music (postările audio) și Archive (un fel Trash Bin al postărilor salvate).

cum salvezi o postare pe facebook

cum salvezi o postare pe facebook

Cum salvezi o postare prin aplicația Facebook de mobile

cum salvezi o postare pe facebook

Unde găsești postările salvate în aplicația Facebook de mobile

cum salvezi o postare pe facebook

2. Turn on notifications for this post

Altă opțiune de a urmări o postare e Turn on notifications for this post. Cum îi zice și numele – vei primi notificări pentru orice comentariu va apărea la postarea respectivă. E ca și cum ai lăsa un comentariu la postarea respectivă, doar că o poți activa fără să lași comentariu.

E o opțiune potrivita dacă e o discuție lansată pe un subiect de interes în acel moment. Altfel, recomand să urmărești postarea cu Save link. E mai puțin sâcâitoare.

Iată cum activezi Turn on notifications for this post:

Dai click pe același simbol de la postare, doar că în pasul al doilea dai click pe Turn on notifications for this post. Și pregătește de notificări :)

cum urmaresti discutia de la o postare pe facebook

cum urmaresti discutia de la o postare pe facebook

Cum activezi notificările la o postare prin aplicația Facebook de mobile

cum urmaresti discutia de la o postare pe facebook

Sper că te-am ajutat să folosești mai bine Facebook și să păstrezi postări care te interesează.

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. În prezent sunt Social Media Manager pentru Kiss FM, dar am lucrat și pentru revista Marie Claire, CTRL-D, revista Cosmopolitan, plus alte proiecte în regim freelance. Numitorul comun pentru toate proiectele e contentul. Creat, planificat, editat, curatoriat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *