Contact Information

Poate te-a prins nostalgia sau ești doar curios să vezi ce stil aveai la început (mai ales cei care au conturi Twitter de ani de zile) așa că mai jos găsești pașii prin care poți să îți găsești primul tweet (și nu numai!).

Update (22 octombrie)

De-a lungul timpul au apărut o mulțime de tool-uri care te ajutau să afli super rapid cum arată primul tău tweet postat. Sau a altui utilizator. Ei bine, toate s-au evaporat.

Sigură a rămas găsirea primul tweet prin downloadarea arhivei de pe Twitter. Am detaliat mai jos pașii.

Tot căutând pe Google dacă a mai apărut totuși vreo altă metodă prin care să afli totuși primul tweet al cuiva, nu doar al tău, am găsit o altă modalitate: o formulă de căutare în Twitter – from:{nume utilizator} since:2009-09-23 until:2010-10-23.

1. Intră pe twitter.com. Acceseză profilul utilizatorului căruia dorești să îi vezi primul tweet (fie că e al tău, fie că e altcineva).

2. Uită-te pe profil când și-a făcut contul.

3. Aceea e perioada pe care trebuie să o setezi. De exemplu, pentru mine am căutat așa: from:crisu_avadanei since:2008-04-01 until:2008-05-01.

4. Apoi găsește tweet-ul cu data cea mai timpurie.

E posibil ca un cont de Twitter să fie creat la o anumită dată, iar primul tweet să fie postat mai târziu. De exemplu, eu mi-am făcut contul în aprilie, dar am postat abia în ianuarie. Așa că am extins perioada de căutare în formula de căutare.

 

Cum downloadezi arhiva contului tău de Twitter

1. Loghează-te pe Twitter, mută cursorul în dreapta în bara de sus și click pe Settings.

cum-sa-gasesti-primul-tweet-postat-1

2. Scroleaza în jos până ajungi la Your Twitter Archive și click pe Request Your Archive.

cum-sa-gasesti-primul-tweet-postat-2

3. Intră în contul tău de email, deschide mailul de la Twitter și click pe Go Now.

cum-sa-gasesti-primul-tweet-postat-3

4. Click pe Download.

cum-sa-gasesti-primul-tweet-postat-4

5. Deschide fișierul index.html.

cum-sa-gasesti-primul-tweet-postat-5

6. După ce deschizi fișierul în browser, în dreapta îți apare arhiva tweet-urilor pe ani și luni. Pentru a găsi primul tweet, du-te la primul an și apoi click pe prima bară albastră care îți apare.

cum-sa-gasesti-primul-tweet-postat-6Ei, cum e? Îți mai place ce-ai postat atunci?

Primul meu tweet e:

cum-gasesti-primul-tweet-postat

LE: O variantă mai simplă de aflare a primului tweet e prin tool-ul oferit de Twitter. (Din păcate, nu e mai disponibil tool-ul.)

3 moduri prin care poți să fii la curent cu noutățile SocialWeb.roabonează-te la newsletterlike SocialWeb fan page sau abonează-te prin RSS. :)

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. În prezent sunt Social Media Manager pentru Kiss FM, dar am lucrat și pentru revista Marie Claire, CTRL-D, revista Cosmopolitan, plus alte proiecte în regim freelance. Numitorul comun pentru toate proiectele e contentul. Creat, planificat, editat, curatoriat.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *