Contact Information

Toate aplicațiile mari de social media au story. Mulțumim, Snapchat, pentru formatul ăsta de content!

Chiar și TikTok. Deși aici e ceva diferit față de restul.

Cum pui un story pe contul tău de TikTok

Hai să-ți arăt întâi cum pui un Story pe contul tău de TikTok!

Ai 3 locuri din care poți posta un Story. Primul loc e cel de unde uploadezi și videouri: iconița din mijloc, cea cu semn +.

Intră în aplicația TikTok și apasă pe butonul + din partea de jos.

Apoi selectezi opțiunea Story. Și poți publica fie poză, fie video. Fie filmat / pozat direct în aplicație, fie uploadat din telefon.

Apoi, al doilea loc de unde poți publica un Story e din categoria Inbox, acolo unde ai toate notificările și mesajele și tot. Ai chiar în stânga sus Your Story cu un simbol + și poți uploada un Story.

Dacă ai deja Story-uri publicate, cum am și eu acum, ai în dreapta jos o iconiță pe care apeși și te duce din nou unde am fost adineauri: de la iconița +.

Și al treilea loc e chiar de pe profilul tău, acolo unde ai poza de profil, în partea de sus, ai o iconiță +, așa cum e și pe Insta de altfel, și de acolo poți filma un video, poți să faci o poză, poți să uploadezi din telefon ce vrei tu pe Story.

Unde sunt afișate story-urile pe TikTok

În primul și în primul rând, le ai pe profil afișate. De regulă sunt puse chiar în prima poziție, cea mai din stânga, dar dacă ai videouri fixate, Story-urile vor fi puse între videourile fixate și cel mai nou video.

Apoi, Story-urile apar și în For You.

Un alt loc în care poți să vezi Story-uri publicate de conturile pe care le urmărești e în Inbox, în partea de sus.

Seamănă foarte tare cu Instagram. Ai Story-uri publicate de conturile pe care le urmărești.

Si, de asemenea, dacă cineva intră pe profilul tău poate să dea tap pe poza ta de profil și să vadă Story-urile publicate.

Ce să postezi pe Story pe TikTok

Story-ul pe TikTok e foarte diferit față de Instagram.

Pe Instagram, de exemplu, Story-urile au reach mai bun uneori. Și atunci merită să postezi pe Story față de feed.

Plus, sunt tot felul de tool-uri pe care le poți folosi pentru interacțiune pe Story, însă pe TikTok situația stă un pic diferit.

În primul rând, cum sunt așezate. Mie personal mi se pare că au reach foarte prost. Nu știu la alții cum e. Ținând cont de cum e algoritmul TikTok și cât de bine se propagă videourile, Story-urile nu prea merită.

Din punctul meu de vedere, merită atunci când ai content care nu e neapărat de video sau de postare în sine. N-ai suficient conținut, să zic. Și atunci ar merita să pui niște poze sau niște videouri scurte, pe care oricum n-ai fi vrut să le postezi în feed ca un video dedicat.

Asta e situația în care cred că ar merge postat pe Story pe TikTok.

Altfel postează ca de obicei, pentru că algoritmul e foarte prietenos cu conținutul pe TikTok.

Sunt curioasă și care e experiența ta cu Story-urile pe TikTok, dacă postezi, dacă ai cifre bune, dacă ți se pare că merită sau nu. Scrie-mi în comentarii.

Urmărește SocialWeb.ro pentru noutăți și informații din social media și internet – pe FacebookInstagramTikTok și Youtube. Dacă preferi grup de Facebook, te invit cu drag, plus e grup și pe LinkedIn – distribui mai multe info acolo față de alte rețele sociale. Și nu uita de newsletter.

Photo by Solen Feyissa on Unsplash

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. Am lucrat pentru site-urile revistelor Cosmopolitan și Marie Claire (site + social media), apoi am fost Social Media Manager la Kiss FM, radioul #1 din România. Plus alte colaborări ocazionale. Numitorul comun pentru toate proiectele e contentul. Creat, planificat, editat, curatoriat, declinat pentru social media.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *