Contact Information

Am fost ieri la Bucharest Technology Expo, în Piața George Enescu (lângă Ateneu). Această expoziție face parte din Bucharest Technology Week, o săptămână plină de conferințe, workshop-uri și multă tehnologie. Cel mai sincer review!

Nu mi-am făcut cine știe ce așteptări, iar după primul tur am simțit că nu am ce căuta acolo. Dar i-am mai dat o șansă și bine am făcut. Cozile și grupurile de oameni îmi creau impresia că nu o să ajung să încerc nimic. Mare greșeală!

Primul lucru pe care îl vezi sunt mașinile electrice. Foarte faine și… eco ;) Twizy (mașinuța de la Renault) mi se pare super simpatică și practică în oraș.

cum-a-fost-la-bucharest-technology-week-expo-2016-1

L-am luat și pe Andrei cu mine ca să îmi facă poze și să simt mai confortabil fiind cu cineva într-un mediu cam străin pentru mine (deși mi-ar plăcea să știu mai multe).

Întâi și întâi mi-au atras atenția 3 roboței care dansau sincron de la standul Quickmobile.

Apoi am ajuns la standul Samsung și vroiam să testăm Samsung VR, dar era multă lume. Așa că m-am dus să mă joc cu S7 și am aflat că se poate testa VR și fără treaba cu scaunele (deși cred că avea și aia farmecul ei).

E foarte fain Samsung VR și, în general, tot ce implică realitate virtuală. Marele minus al meu e că nu e pentru miopi. Dar m-am bucurat de experiența… chiar și în ceață.

cum-a-fost-la-bucharest-technology-week-expo-2016-3

Apoi m-am jucat cu Samsung Galaxy S7. Nu mă pricep la testat telefoane. Pretențiile mele se rezumă la spațiu (mult spațiu!) și să meargă repede și bine.

Dar la S7 m-am jucat mult cu camera foto, care am descoperit ca are o mulțime de funcții și opțiuni.

Ai setare specială pentru pozele cu mâncare. Funcția cu încetinit mi s-a părut simpatică – faci un video și la un moment dat în el încetinește totul. Și colajul video mi s-a părut cool – 4 video de 6 secunde într-un ecran.

cum-a-fost-la-bucharest-technology-week-expo-2016-4

Mi-am găsit încă ceva de pus pe wishlist-ul meu infinit: Roomba. E un aspirator plat și rotund pe care îl lași să-și facă de cap (și curat) prin casă cât faci altceva. Adio dureri de spate!

Cât ne plimbam pe acolo neștiind ce să mai facem, ne-am întâlnit cu Irina și ne-a recomandat să mergem neapărat să ne jucăm la standul HTC, unde aveau o jucărie foarte faină: HTC Vive. Un VR headset de gaming realizat de HTC și Valve. Ne-am dus și am avut baftă să nu fie nici foarte multă lume așa că am putut să și testez jucăria.

Am jucat The Lab, un joculeț în care trebuie să aperi castelul și să tragi cu arcul în niște omuleți. (Uite aici un video cu joculețul.) Un mare plus pentru ochelariști: merge să porți ochelarii cu headset-ul.

cum-a-fost-la-bucharest-technology-week-expo-2016-5

Uite ce mai poți să faci cu HTV Vive, care apare la noi pe la sfârșitul anului.

La ieșire am dat peste un cățeluș robot foarte simpatic, care reacționa la atingeri.

Sunt chestii fun dacă ai răbdare să cauți pe acolo.

Expoziția din cadrul Bucharest Technology Week e tot weekend-ul, azi până la ora 20 și mâine până la ora 18.

PS: Atenție la oamenii pe Segway-uri că sunt peste tot. Unii nu știu să meargă și pot intra în tine, dar poți da și tu peste alții care apar brusc pe lângă tine.

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. Am făcut de toate: administrat site-uri, scris articole, coordonat colaboratori, research, organizat evenimente, campanii de marketing, de AdWords, brief-uri and so on. În prezent sunt Social Media Manager pentru Kiss FM. Trecutul meu profesional include joburi ca: Online Coordinator pentru revista Marie Claire, editor colaborator CTRL-D, Social Media Manager și Content Manager pentru www.cosmopolitan.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *