Contact Information

Instagram e un loc minunat pentru iubitorii artei fotografice. Dar nu toată lumea are ochiul format pentru asta. Așa că noi restul facem ce putem și dăm like-uri celor care se pricep. Însă unele poze nu merită doar un like (mai ales că sunt ascunse), ci merită un repost.

Repost-ul e pe Instagram ce e share-ul pe Facebook.

Poți da repost la o poză de pe Instagram prin 3 moduri: aplicația Repost, prin Iconosquare (un site prin care poți urmări Instagram pe desktop; până spre finalul anului 2012, nu puteai urmări Instagram pe web) sau prin Websta.

Mai jos am să detaliez cum folosești aplicația Repost pentru că mi se pare cea mai simplă.

UPDATE: Am făcut și un video în care arăt cum folosesc aplicația Repost. Dacă preferi varianta text și poze, mai dă 2 scroll-uri și ajungi mai jos.

Instalează aplicația Repost (download pentru Android și iOS)

Loghează-te prin contul Instagram și oferă accesul aplicației la cont.

Și ți se activează contul.

La secțiunea Feed îți apar pozele de pe conturile pe care le urmărești (ce îți apare și în feedul clasic de Instagram), la Media găsești pozele tale (în caz că vrei să repostezi o poză publicată în tecut) și la secțiunea Likes sunt pozele la care ai dat like.

Cum-dai-repost-la-o-poza-pe-Instagram

Alege poza pe care vrei să o repostezi.

Cum-dai-repost-la-o-poza-pe-Instagram

Apoi apeși butonul Repost din dreapta jos.

Cum-dai-repost-la-o-poza-pe-Instagram

Pătrațele alea diferite sunt layout-uri din care tu alegi unde să apară poza și username-ul celui care a publicat poza originală (sus, jos, stânga sau dreapta), iar Light/Dark sunt pentru fundalul aceste etichete – alb sau negru.

În varianta PRO a aplicației poți scăpa de obligativitatea acestei etichete pe poză.

După care se copiază descrierea pozei originale, iar tu trebuie să îi dai paste în câmpul de descriere în Instagram. Poți să și reeditezi poza prin filtrele Instagram dacă tu consideri că mai are nevoie de retușuri.

Cum-dai-repost-la-o-poza-pe-Instagram

Cum-dai-repost-la-o-poza-pe-Instagram

Cum-dai-repost-la-o-poza-pe-Instagram

Cum-dai-repost-la-o-poza-pe-Instagram

Și gata, poza e repostată pe contul tău.

Cum-dai-repost-la-o-poza-pe-Instagram

UPDATE: Cum dai repost prin aplicația Instagram

Intri în aplicația Instagram și alegi poza pe care vrei să o repostezi. Apoi accezi butonul din dreapta sus cu 3 puncte.

Apoi accesezi Copy Share URL.

Apoi te duci în aplicația Repost. În aplicație o să îți apară poza respectivă pe care o vei selecta din nou.

Apoi îți apare poza, iar tu mai trebuie să alegi în ce parte să pui eticheta (pentru că da, nu ai dreptul să furi pozele altora fără credit!). La final, apasă pe Open to Instagram și apoi urmezi pașii clasici din Instagram.

Photo credit (icon): zone41 via Foter.com / CC BY-NC-SA

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. În prezent sunt Social Media Manager pentru Kiss FM, dar am lucrat și pentru revista Marie Claire, CTRL-D, revista Cosmopolitan, plus alte proiecte în regim freelance. Numitorul comun pentru toate proiectele e contentul. Creat, planificat, editat, curatoriat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *