Contact Information

Instagram a anunțat astăzi lansarea oficială a opțiunii prin care putem ascunde numărul de likeuri. Mai mult, o poți face atât la postările tale, cât și la postările conturilor pe care le urmărești.

Instagram a început să testeze această opțiune spre finalul anului 2019. Reacțiile din partea utilizatorilor au fost agresive (mai ales că likeuri au devenit o unitate de măsură a succesului, alături de numărul de followeri). Brandurile așa îți evaluează creșterea și monitorizează ce face competiția.

Au mai stat pe idee și apoi au testat opțiunea prin care lasă la alegerea utilizatorului dacă vrea să ascundă numărul de likeuri de la postările lui sau ale conturilor pe care le urmărește. Pentru unii utilizatori preferă să vadă numărul de likeuri, iar pentru alții e trigger pentru că își compară cifrele cu ale altcuiva și se ajunge la stimă de sine scăzută, depresie, etc.

Tu ce părere ai despre noua opțiune? Ți se pare utilă? Vei ascunde numărul de likeuri de la postări?

Important de știut: oricând poți ascunde și re-afișa numărul de likeuri la postări.

Hai să le luăm pe rând!

Cum ascunzi numărul de likeuri la postările deja postate pe Instagram

Te duci pe postarea respectivă. Apeși pe iconița cu 3 puncte din dreapta sus.

Și după cum vezi în partea de jos apare ”Liked by ____ and others”, iar când dai click poți vedea câte like-uri are postare (doar tu vezi) + lista utilizatorilor care au dat like.

Cum ascunzi numărul de likeuri la o postare nouă pe Instagram

Urmezi pașii normali pentru a publica o postare nouă, iar în ultimul pas, scrollezi până jos la Advanced Settings. Și acolo găsești prima opțiune pe care o activezi pentru a ascunde din start likeurile.

Cum ascunzi numărul de likeuri la postările conturilor pe care le urmărești pe Instagram

Dacă preferi să ascunzi numărul de likeuri la postările din feed (postate pe conturile cărora le-ai dat follow), poți face acum și asta.

Trebuie să te duci în Settings. Apoi la Privacy.

Apoi apeși pe Posts și aici prima opțiune te ajută să ascunzi likeuri postărilor pe care le vezi în feed.

Photo by Kerde Severin from Pexels

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. Am lucrat pentru site-urile revistelor Cosmopolitan și Marie Claire (site + social media), apoi am fost Social Media Manager la Kiss FM, radioul #1 din România. Plus alte colaborări ocazionale. Numitorul comun pentru toate proiectele e contentul. Creat, planificat, editat, curatoriat, declinat pentru social media.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *