Nu mi s- a întâmplat niciodată până acum, dar în ultima vreme am tot văzut prieteni de pe Facebook care ba și-au scăpat telefonul în piscină, ba au vărsat peste el apă.

Și la ei am văzut soluția supremă de uscare a telefonului: îl îngropi în orez uscat.

Abonează-te la newsletter-ul SocialWeb.ro pentru cele mai noi informații despre social media, aplicații și chestii cool de pe internet.

Mobile Splash

Pentru restul pașilor de salvare a telefonului m-a ajutat Mashable.

Întâi și întâi, culege-l rapid din apă. Cu cât stă mai puțin în apă, cu atât intră mai puțin lichid în el prin toate crăpăturile.

Apoi, scoate imediat bateria și cardul SIM din telefon.

Clătește-l sau dezinfectează-l. Dacă l-ai scăpat în orice lichid (exceptând apa), clătește-l cu apă (după ce i-ai scos bateria și cardul SIM). Dacă ai scăpat telefonul în toaletă, atunci dezinfectează exteriorul cu alcool.

Scoate cât de multă apă poți din el.

Pasul final: Cea mai simplă și mai la îndemână soluție este să îngropi telefonul într-un bol de orez uscat, negătit.

Telefonul se va usca în 48 până la 72 de ore. După ce a trecut acest timp, pornește-l și vezi ce se întâmplă. Dacă nu se deschide, e posibil ca bateria să se fi ars. Încearcă din nou cu telefonul conectat la încărcător.

Dacă tot nu pornește, mai lasă-l la uscat. Uscarea unui telefon poate să dureze până la o săptămână.

Ținând cont că eu peste telefonul meu am scăpat cel mult 3 picături de apă, spune-mi experiența(ele) ta? Ai reușit să îți salvezi telefonul? Ai găsit alte soluții pentru uscarea lui?

Și… ține-ți telefonul uscat! ;)

► Abonează-te la newsletter-ul SocialWeb.ro pentru a fi la curent cu tot ce public pe site. Sau dă Like paginii de Facebook SocialWeb.ro. Dacă preferi să urmărești video-uri, dă Subscribe canalului de YouTube SocialWeb.ro.