Contact Information

S-a împânzit internetul azi că e ziua lui Google. E chiar și un Google Doodle. Chestie care m-a intrigat instantaneu. Pentru că am seria #CalendarEditorial, unde săptămânal pun la un loc ce evenimente și alte detalii ar fi importante de menționat în social media (dacă se potrivesc cu brandul tău) și știam sigur că nu e ziua Google. Aparent doar eu consider ziua de fondare ca ziua Google.

Așa că am început să caut pe Google care-i faza cu 27 septembrie. Google a fost fondat pe data de 4 septembrie 1998. Așa cum e trecut în Wikipedia.

Apoi am dat peste o serie de articole scrise de jurnaliști intrigați ca mine.

Se pare că nici Google nu știe când e data lui de ”naștere”. Să vă fac un rezumat al informațiilor pe care le-am găsit.

Din 2006, ziua Google se pare că e pe 27 septembrie.

Înainte de 2005, a fost pe 26 septembrie.

În 2004, a fost pe 7 septembrie.

În 2003, a fost pe 8 septembrie.

În ianuarie 1996, Larry Page și Sergey Brin au început să lucreze la BackRub, care ulterior a devenit Google.

Pe 15 septembrie 1997, Google a înregistrat domeniul google.com.

Conform California Secretary Of State, pe 4 septembrie 1998 a fost înființat cu acte cu tot. Asta e data trecută și acum pe Wikipedia, dar se pare că înainte pe Wikipedia era trecut 7 septembrie 1998.

Se pare că a existat întrebarea asta în Google Help și se mai pare că între timp a fost ștearsă. Aici e articolul unde am găsit informația asta și ce am mai trecut mai sus.

Deci în Google Help a fost publicat un răspuns la întrebarea ”Când e ziua Google?”:

Google și-a deschis în septembrie 1998. Ziua exactă când ne sărbătorim ziua a tot fost schimbată de-a lungul anilor, în funcție de când aveau oamenii chef de tort.

Yup, când aveau oamenii chef de tort. Nici nu mă mir că nu mai e activ. La fel cum nu mai e activ nici link-ul trecut în răspuns care te trimitea la istoria Google.

Pe Quora am găsit încă ceva.

În 2005, Google a schimbat data cu 27 septembrie pentru a coincide cu anunțul legat de recordul de numărul de pagini indexate în motorul de căutare.

Acum întrebarea mea e: cât de corect e să îți muți ziua când ai chef? Ești Google, deja controlezi ce informații arăți, pui la dispoziție, le indexezi. Mai ales când e de la tine informația.

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. Am făcut de toate: administrat site-uri, scris articole, coordonat colaboratori, research, organizat evenimente, campanii de marketing, de AdWords, brief-uri and so on. În prezent sunt Social Media Manager pentru Kiss FM. Trecutul meu profesional include joburi ca: Online Coordinator pentru revista Marie Claire, editor colaborator CTRL-D, Social Media Manager și Content Manager pentru www.cosmopolitan.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *