Contact Information

Content is king. Fără content nu ar fi nimic. Contentul e reprezentat de orice reprezintă conținut – de la articole până la texte pentru postările de pe Facebook.

Și sigur, contentul esențial ar fi despre produsul tău sau despre subiectul tău sau despre serviciile tale, însă nu poți să bombardezi userul continuu cu produsul tău. Mai trebuie să îi oferi și altceva pentru a continua să te urmărească.

Adică altfel de content. Dar ce fel de content?

Păi, în funcție de ce consideri că se potrivește cu brandul tău, poți uneori să marchezi o zi de naștere, aniversarea unui eveniment istoric și orice altceva te inspiră și, mai ales, se potrivește cu brandul tău.

Toate informațiile astea sunt cunoscute ca Agenda publică, în care sunt incluse zile naționale și internaționale, sărbători, zile de naștere și comemorări (vedete, personalități etc) și evenimente care s-au întâmplat în ziua respectivă.

Hai să vezi ce ai putea ”marca” prin conținut săptămâna asta.

Calendar editorial / 4 iulie 2020

Zile Internaționale:

  • Ziua Statelor Unite ale Americii
  • Ziua Costițelor de Porc
  • Ziua Salatei Caesar

4 iulie 1776: Statele Unite ale Americii îşi proclamau independenţa faţă de Imperiul Britanic.

4 iulie 1790: S-a născut exploratorul George Everest, după al cărui nume a fost botezat cel mai înalt vârf muntos al Terrei.

4 iulie 1826: S-a născut Stephen Foster, considerat ”tatăl muzicii americane”. A scris peste 200 de piese, inclusiv “Oh! Susanna”, “Hard Times Come Again No More”, “Camptown Races”, “Old Folks at Home” (“Swanee River”), “My Old Kentucky Home”, “Jeanie with the Light Brown Hair”, “Old Black Joe” și “Beautiful Dreamer” și multe altele.

4 iulie 1854: S-a născut Victor Babeș, fondator al școlii românești de microbiologie.

4 iulie 1862: Călătorind cu barca pe râul Tamisa între Oxford și Godstow, Lewis Carroll i-a spus lui Alice Liddell și surorilor ei o poveste ce avea să stea la baza cărții “Alice în Țara Minunilor”.

4 iulie 1910: S-a născut actriţa americană Gloria Frances Stuart, cunoscută pentru interpretarea rolului lui Rose Dawson Calvert în filmul ”Titanic”, regizat de James Cameron. Rolul i-a adus un premiu Screen Actors Guild și nomializări pentru Globurile de Aur și Oscaruri.

4 iulie 1934: A murit savanta de origine poloneză Marie Curie, născută Maria Salomea Skłodowska, dublu laureată a Premiului Nobel.

4 iulie 1938: S-a născut Bill Withers, cunoscut pentru piesele “Ain’t No Sunshine”, “Grandma’s Hands”, “Use Me”, “Lean on Me”, “Lovely Day” și “Just the Two of Us”.

4 iulie 1948: S-a născut Jeremy Spencer, cunoscut ca unul din chitariștii din formula originală a trupei Fleetwood Mac.

4 iulie 1950: Postul de radio Europa Liberă și-a început emisia.

4 iulie 1952: S-a născut John Waite, cunoscut pentru hitul “Missing You”.

4 iulie 1957: S-a înființat, la București, Arhiva Națională de Filme.

4 iulie 1960: S-a născut jurnalista Cristina Țopescu.

4 iulie 1960: A fost inaugurat noul steag american, în urma admiterii statului Hawaii ca cel de-al 50-lea stat al SUA, în august 1959.

4 iulie 1964: S-a născut creatorul de modă libanez Elie Saab.

4 iulie 1964: The Beach Boys au obțint primul #1 cu piesa ”I Get Around” în Hot 100.

4 iulie 1966: The Lovin’ Spoonful au lansat piesa “Summer In The City”.

4 iulie 1987: A fost dat în folosinţă pasajul rutier Lujerului din Bucureşti, în lungime totală de 800 de metri, partea acoperită măsurând 400 de metri.

4 iulie 1988: S-a născut actrița Angelique Boyer, cunoscută pentru rolurile din ”Rebelde”, ”Corazón Salvaje” și ”Abismo de Pasión”.

4 iulie 1992: Sir Mix-A-Lot a ajuns #1 în America cu piesa ”Baby Got Back”.

4 iulie 1995: S-a născut rapperul Post Malone.

4 iulie 1996: A fost lansat Hot Mail, primul serviciu gratis de e-mail.

4 iulie 1999: Victoria Adams (”Posh Spice”) şi fotbalistul David Beckham s-au căsătorit la Castelul Luttrellstown, Irlanda.

4 iulie 2000: Dr. Dre a lansat piesa ”The Next Episode”, împreună cu Snoop Dogg, Kurupt, Nate Dogg.

4 iulie 2003: A încetat din viaţă cântăreţul american Barry White, o legendă a muzicii soul.

4 iulie 2008: Filmul ”Mamma Mia!” a avut premiera în Suedia. La premieră au fost prezenți Benny Andersson, Bjorn Ulvaeus, Anni-Frid Lyngstad și Agnetha Faltskog și au fost fotografiați pentru prima dată toți patru din 1986.

4 iulie 2012: Cel mai înalt zgârie-nori de sticlă din Europa, înalt de 310 metri înălţime, denumit Shard, a fost inaugurat la Londra, cu trei săptămâni înainte de startul Jocurilor Olimpice găzduite de capitala britanică.

4 iulie 2013: Jay-Z a lansat al 12-lea album, ”Magna Carta… Holy Grail”, disponibil gratis la download, dar doar pentru clienții Samsung care-l pot accesa prin aplicația Jay-Z Magna Carta. Pentru ceilalti albumul a fost pus la vânzare 4 zile mai târziu.

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. Am făcut de toate: administrat site-uri, scris articole, coordonat colaboratori, research, organizat evenimente, campanii de marketing, de AdWords, brief-uri and so on. În prezent sunt Social Media Manager pentru Kiss FM. Trecutul meu profesional include joburi ca: Online Coordinator pentru revista Marie Claire, editor colaborator CTRL-D, Social Media Manager și Content Manager pentru www.cosmopolitan.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *