Contact Information

Content is king. Fără content nu ar fi nimic. Contentul e reprezentat de orice reprezintă conținut – de la articole până la texte pentru postările de pe Facebook.

Și sigur, contentul esențial ar fi despre produsul tău sau despre subiectul tău sau despre serviciile tale, însă nu poți să bombardezi userul continuu cu produsul tău. Mai trebuie să îi oferi și altceva pentru a continua să te urmărească.

Adică altfel de content. Dar ce fel de content?

Păi, în funcție de ce consideri că se potrivește cu brandul tău, poți uneori să marchezi o zi de naștere, aniversarea unui eveniment istoric și orice altceva te inspiră și, mai ales, se potrivește cu brandul tău.

Toate informațiile astea sunt cunoscute ca Agenda publică, în care sunt incluse zile naționale și internaționale, sărbători, zile de naștere și comemorări (vedete, personalități etc) și evenimente care s-au întâmplat în ziua respectivă.

Hai să vezi ce ai putea ”marca” prin conținut săptămâna asta.

Calendar editorial / 2 iulie 2020

Zile Internaționale:

  • Ziua Internațională a OZN-urilor

2 iulie 1504: A încetat din viaţă Ştefan cel Mare, domn al Moldovei, canonizat în 1992, personalitate politică de marcă pentru Evul Mediu românesc.

2 iulie 1566: A murit astrologul francez Michel Nostradamus.

2 iulie 1877: S-a născut poetul şi romancierul Hermann Hesse, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în anul 1946.

2 iulie 1904: S-a născut tenismul și omul de afaceri René Lacoste, poreclit ”Crocodilul”. Este cunoscut și drept creatorul tricoului polo, pe care l-a lansat în 1929.

2 iulie 1922: S-a născut creatorul de modă Pierre Cardin.

2 iulie 1926: S-a născut scriitorul şi publicistul Octavian Paler.

2 iulie 1932: S-a născut omul de afaceri Dave Thomas, fondatorul lanțului de restaurante fast-food Wendy’s.

2 iulie 1937: Pioniera aviației Amelia Earhart a dispărut deasupra Oceanului Pacific în timp ce încerca să realizeze un ocol al Pământului în avion.

2 iulie 1947: S-a născut Larry David, actor, comediant, producător și scenarist. El și Jerry Seinfeld au creat serialul ”Seinfeld”, pentru care David a fost head writer și producător executiv pentru primele 5 sezoane. Larry David a avut succes apoi cu serialul ”Curb Your Enthusiasm”, pe care l-a creat și în care și interpretează o versiunea semi-ficțională a lui.

2 iulie 1956: S-a născut Jerry Hall, model și actriță.

2 iulie 1961: A încetat din viaţă Ernest Hemingway, scriitor englez, laureat al Premiului Nobel pentru literatură.

2 iulie 1983: S-a născut cântăreaţa americană Michelle Branch.

2 iulie 1985: S-a născut actrița și cântăreața Ashley Tisdale.

2 iulie 1986: S-a născut actrița și cântăreața Lindsay Lohan.

2 iulie 1988: S-a născut actrița Ada Condeescu.

2 iulie 1988: Piesa “Dirty Diana” a lui Michael Jackson ajungea #1 în Hot 100, devenind astfel primul artist care a avut 5 piese de pe același abum care au ajuns #1 .

2 iulie 1990: S-a născut actrița Margot Robbie (”The Wolf of Wall Street”, ”Focus”, ”The Legend of Tarzan”, ”Suicide Squad”, ”I, Tonya”, ”Once Upon a Time in Hollywood”, ”Bombshell”).

2 iulie 1997: A avut loc premiera filmului ”Men in Black”.

2 iulie 1998: A fost publicată a doua carte din seria Harry Potter, “Harry Potter and the Chamber of Secrets”.

2 iulie 2002: Bancherul american Steve Fossett a devenit primul om care a călătorit singur, nonstop, în jurul lumii într-un balon.

2 iulie 2003: A avut loc premiera filmului ”Legally Blonde 2: Red, White & Blonde”.

2 iulie 2013: A murit Douglas Engelbart, inventatorul mouse-ului.

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. Am făcut de toate: administrat site-uri, scris articole, coordonat colaboratori, research, organizat evenimente, campanii de marketing, de AdWords, brief-uri and so on. În prezent sunt Social Media Manager pentru Kiss FM. Trecutul meu profesional include joburi ca: Online Coordinator pentru revista Marie Claire, editor colaborator CTRL-D, Social Media Manager și Content Manager pentru www.cosmopolitan.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *