Contact Information

Content is king. Fără content nu ar fi nimic. Contentul e reprezentat de orice reprezintă conținut – de la articole până la texte pentru postările de pe Facebook.

Și sigur, contentul esențial ar fi despre produsul tău sau despre subiectul tău sau despre serviciile tale, însă nu poți să bombardezi userul continuu cu produsul tău. Mai trebuie să îi oferi și altceva pentru a continua să te urmărească.

Adică altfel de content. Dar ce fel de content?

Păi, în funcție de ce consideri că se potrivește cu brandul tău, poți uneori să marchezi o zi de naștere, aniversarea unui eveniment istoric și orice altceva te inspiră și, mai ales, se potrivește cu brandul tău.

Toate informațiile astea sunt cunoscute ca Agenda publică, în care sunt incluse zile naționale și internaționale, sărbători, zile de naștere și comemorări (vedete, personalități etc) și evenimente care s-au întâmplat în ziua respectivă.

Hai să vezi ce ai putea ”marca” prin conținut săptămâna asta.

Calendar editorial / 15 iulie 2020

Zile Internaționale:

  • Ziua Mărcii Poștale Românești
  • Ziua Jeleurilor Viermi

15 iulie 1542: A murit Lisa del Giocondo, model faimoasei picturi Mona Lisa.

15 iulie 1606: S-a născut pictorul Rembrandt.

15 iulie 1888: A apărut ziarul Adevărul.

15 iulie 1910: În cartea lui “Clinical Psychiatry”, Emil Kraepelin a denumit boala Alzheimer, numind-o după colegul lui Alois Alzheimer.

15 iulie 1935: S-a născut actorul Ken Kercheval (Cliff Barnes în serialul ”Dallas”).

15 iulie 1946: S-a născut cântăreaţa americană Linda Ronstadt, supranumită Prima Doamnă a Rock-ului.

15 iulie 1950: S-a născut jurnalista și femeia de afaceri Arianna Huffington. Este co-fondatoarea The Huffington Post și fondator și CEO Thrive Global. A scris 15 cărți (de ex. ”Revoluția somnului. Cum să îți schimbi viața noapte de noapte”. A fost inclusă de revista Time în top 100 cele mai influente persoane din lume.

15 iulie 1952: S-a născut actorul Terry O’Quinn (”Lost”, ”The Stepfather”, ”Stepfather II”, ”Millennium”).

15 iulie 1952: S-a născut Marky Ramone, toboșarul trupei Ramones.

15 iulie 1956: S-a născut cântărețul și chitaristul Ian Curtis, solistul trupei post-punk Joy Division.

15 iulie 1960: Data aproximativă a momentului în care Chubby Checker a lansat propria versiune a piesei “The Twist” în SUA.

15 iulie 1961: S-a născut Forest Whitaker, actor, producător și regizor. E un actor care își studiază intens personajele pe care le interpretează și se poate vedea asta mai ales în filmele ”Bird”, ”The Crying Game”, ”Platoon”, ”Ghost Dog: The Way of the Samurai”, ”The Great Debaters”, ”The Butler” și ”Arrival”.[A jucat și în câteva blockbustere: ”Rogue One: A Star Wars Story” și ”Black Panther”. Iar rolul dictatorului ugandez Idi Amin din filmul ”The Last King of Scotland” i-a adus numeroase premii: Oscar, BAFTA, Globul de Aur, prmeiul National Board of Review și SAG.

15 iulie 1963: S-a născut actrița Brigitte Nielsen (”Red Sonja”, ”Rocky IV”, ”Creed II”, ”Cobra”, ”Beverly Hills Cop II”).

15 iulie 1966: S-a născut actorul Kristoff St. John, cunoscut pentru rolul din serialul „Tânăr și neliniștit”.

15 iulie 1967: S-a născut Adam Savage, actor, designer de efecte speciale și producător. Este în special cunoscut ca unul din prezentatorii seriei ””MythBusters” și ”Unchained Reaction”.

15 iulie 1972: S-a născut actorul Scott Foley (”The Unit”, ”Scrubs”, ”Felicity”, ”Scandal”).

15 iulie 1973: S-a născut actorul Brian Austin Green, cunoscut pentru interpretarea rolului lui David Silver în serialul emblematic ”Beverly Hills, 90210” (1990–2000). Plus, l-ai mai putut vedea în ”Terminator: The Sarah Connor Chronicles”, ”Freddie”, ”Wedding Band” și ”Anger Management”.

15 iulie 1976: S-a născut actrița Diane Kruger (”Troy”, ”National Treasure”, ”Inglourious Basterds”, ”Unknown”, ”The Bridge”).

15 iulie 1978: Bob Dylan a cântat în cadrul celui mai mare concert în aer liber din istorie (pentru un artist solo). Au fost prezenți 200.000 de oameni la aeroportul Blackbushe în Hampshire, Anglia.

15 iulie 1979: S-a născut actorul australian Travis Fimmel, protagonist al serialului „Vikingii”.

15 iulie 1983: Continuarea filmului ”The Saturday Night Fever”, ”Staying Alive” a debutat în cinematografe.

15 iulie 1986: Run-DMC au obținut primul album rap certificat Platinum cu ”Raising Hell”.

15 iulie 1988: A avut loc premiera filmului “Die Hard”, regizat de John McTiernan, cu Bruce Willis și Alan Rickman în roluri principale.

15 iulie 1997: La Miami, Florida, Gianni Versace a fost împușcat în fața casei sale de criminalul în serie Andrew Cunanan.

15 iulie 2003: A luat naștere proiectul ro.wp, versiunea românească a proiectului Wikipedia.

15 iulie 2005: A avut loc premiera filmului “Wedding Crashers”, cu Owen Wilson și Vince Vaughn în roluri principale.

15 iulie 2006: A fost lansat Twitter, una din cele mai importante rețele de socializare.

15 iulie 2009: A avut loc premiera filmului “Harry Potter and the Half-Blood Prince”, al 6-lea din seria Harry Potter.

15 iulie 2012: Clipul “Gangnam Style” a fost publicat pe YouTube.

15 iulie 2016: A fost lansat primul sezon al serialului ”Stranger Things” pe Netflix.

15 iulie 2018: “November Rain” a celor de la Guns N’ Roses a devenit primul video al anilor ’90 care a depășit 1 miliard de views pe Youtube.

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. În prezent sunt Social Media Manager pentru Kiss FM, dar am lucrat și pentru revista Marie Claire, CTRL-D, revista Cosmopolitan, plus alte proiecte în regim freelance. Numitorul comun pentru toate proiectele e contentul. Creat, planificat, editat, curatoriat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *