Contact Information

Am dat startul seriei de articole axate pe știri din alte surse pentru ca toți să fim mai informați.

Aici poți vedea toată seria Social Web News!

Dacă vrei să afli constant noutăți și articole interesante legate de social media, te invit să te alături grupului de Facebook Social Media de la A la Z, unde le postez pe măsură ce apar / le descopăr.

Iar dacă te interesează informații și despre social media, dar și despre alte lucruri care țin de zona digitală, tech și altele – abonează-te la newsletter-ul săptămânal SocialWeb.ro.

1. McDonald’s și Coca-Cola sunt primele branduri parteneriat cu Snapchat pentru noua lor ”cameră”, Scan. Scan e o nouă tehnologie, disponibilă doar pentru terminalele iOS, și combină căutare vizuală cu realitatea augumentată.

Utilizatorii țin apăsat continuu butonul de cameră și caută content și lentile de realitate augumentată legate de obiectul pe care e focusată camera. Mai exact, caută logo-ul.

2. Facebook și Messenger au fost cele mai downloadate aplicații ale anilor 2010.

3. Facebook iar a făcut-o. 267 de milioane de ID-uri de Facebook, numere de telefon și nume au fost expuse către o bază de date care e posibil să fie folosită pentru spam și phishing.

4. În ciuda tuturor problemelor de expunere a datelor utilizatorilor, plus investigarea lui Mark Zuckerberg în legătură cu alegerile din SUA, Facebook pregătește lansarea unui sistem de operare.

Se pare că Facebook nu mai dorește să se bazeze pe Android. Și dorește să imite sistemul închis și controlat pe care îl abordează Apple. Doar că, de atâtea ori au dat dovadă că nu pot ține în siguranță datele noastre.

5. A apărut un nou competitor pe partea de streaming. Apple, Amazon, Netflix, Disney, HBO și Hulu se pare că au un nou competitor: The Pirate Bay.

Cunoscuta platformă de torenți are un nou feature – îți permite să vezi videouri HQ direct din browser.

6. Instagram a activat o nouă opțiune prin care conturile business și cele de creator pot seta limita de vârstă pentru cei care îi pot urmări. Inclusiv se poate face restricția de vârstă pe țări.

Adică utilizatorii trebuie să aibă o anumită vărstă pentru a putea follow contului și pentru a-i vedea Storyurile și postările.

7. eMag a făcut publică lista căutorilor făcute pe site în 2019.

Și postarea lor e aici.

8. Facebook lansează un nou curs care îi învață pe jurnaliști cum să depisteze materialele media manipulate.

9. Dior lansează prima experiență de realitate augumentată a brandului pe Instagram. Spre deosebire de alte metode prin care poți ”proba” make-up, noul filtru lansat de Dior pentru a promova colecția Dior Holiday Make-up 2020 adaugă și un efect de artificii. Intră pe contul @diormakeup pentru a folosi filtrul.

10. Cosmopolitan, mai exact siteul de mobil al faimoasei reviste, pregătește lansarea unui feature în același moment în care sezonul 2 al serialului ”You” își va face debutul pe 26 decembrie. Mai exact, Cosmpolitan va găzdui un Watch Party în cadrul căruia va dezvălui tot felul de fun facts despre show, quiz-uri și interviuri scrise. Totul e sincronizat cu show-ul streamuit și au făcut asta cu ajutorul Google News Initiative.

11. Descoperă cele mai populare ad-uri pe Youtube în 2019.

12. Instagram lansează un nou instrument care să îi ajute în lupta cu online bullyingul. A început lansarea unui nou feature (momentan în câteva țări, dar au în plan extinderea lui globală) prin care împiedică postarea de conținut ofensator. Au creat și au dezvoltat IA care recunoaște diferite forme de de bullying pe Instagram, prin urmare poate detecta astfel de conținut și poate împiedica postarea lui.

13. Un băiat de 8 ani ocupă primul lor în topul creatorilor de conținut de pe Youtube cu cele mai mai câștiguri în 2019.

14. Grupurile de pe LinkedIn primesc o serie de updateuri și tool-uri pentru a genera mai mult engagement și interacțiune.

15. S-au împlinit 20 de ani de când a fost lansat celebra reclamă ”Whassup?” a brandului Budweiser. Aniversarea e marcată prin transpunerea ei în social media. Campania aniversară își dorește să creeze cel mai lung lanț de oameni care zic ”Whassup” într-un Story video pe Instagram pe 20 decembrie.

16. Facebook negociază dealuri cu Universal Music Group, Sony Music și Warner Music Group. Pentru că își dorește să aducă videoclipurile artiștilor pe platforma Facebook Watch.

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. În prezent sunt Social Media Manager pentru Kiss FM, dar am lucrat și pentru revista Marie Claire, CTRL-D, revista Cosmopolitan, plus alte proiecte în regim freelance. Numitorul comun pentru toate proiectele e contentul. Creat, planificat, editat, curatoriat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *