Contact Information

Am dat startul seriei de articole axate pe știri din alte surse pentru ca toți să fim mai informați.

Aici poți vedea toată seria Social Web News!

Dacă vrei să afli constant noutăți și articole interesante legate de social media, te invit să te alături grupului de Facebook Social Media de la A la Z, unde le postez pe măsură ce apar / le descopăr.

Iar dacă te interesează informații și despre social media, dar și despre alte lucruri care țin de zona digitală, tech și altele – abonează-te la newsletter-ul săptămânal SocialWeb.ro.

1. Banca Transilvania a lansat podcast! BT Talks e numele podcastului, iar în primul episod, Moise Guran (gazda) stă de vorbă cu Ömer Tetik (CEO-ul BT) stau de vorbă despre banca viitorului. Poți asculta podcastul pe site-ul băncii, dar și pe Apple Podcast, Google Podcast sau Spotify.

2. Apple a anunțat topul celor mai bune aplicații în 2019, plus a celor mai populare aplicații.

3. Pandora lansează ad-uri vocale interactive. Da, interactive. Adică tu, ascultătorul, poți să răspunzi unui ad vorbind tare.

Nestlé și Unilever se numără printre adverteserii mari care testează acest nou tip de ad-uri. Ad-urile le vor cere utilizatorilor să spună ”Da” sau ”Nu” înainte să ofere mai multe informații despre produs.

4. Twitter a dezvăluit trendurile anului 2019.

  • Tweet-ul cu cele mai multe retweeturi e… faimosul ou. Poți vedea tweet-ul aici.
  • Thread-ul cu cele mai multe retweturi e aici.
  • Serialul despre care au fost publicate cele mai multe tweet-uri: Game of Thrones
  • Filmul despre care au fost publicate cele mai multe tweet-uri: The Avengers: Endgame
  • Cele mai multe tweet-uri despre atleți au fost despre Megan Rapinow (@mPinoe) și Neymar (@neymarjr)
  • Echipa sportivă despre care au fost publicate cele mai multe tweet-uri: FC Barcelona (@FCBarcelona)
  • Cel mai discutat actor: Tom Holland (@TommHolland1996)
  • BTS a fost cea mai discutată trupă în 2019 pe Twitter
  • Cel mai folosit emoji pe Twitter: 😂

5. Pinterest a dezvăluit top 100 trenduri pentru anul 2020.

6. Descoperă ce muzică ai ascultat cel mai mult în 2019 – pe Spotify și în Apple Music.

7. Instagram testează noi opțiuni de layout pentru Story-uri. 👀

8. Plus, Instagram lansează și opțiunea de Group Stories. Utilizatorii și prietenii lor pot colabora pe un Story privat. Se pare că Instagram e interesat să dezvolte grupurile.

9. TikTok a publicat top 100 videouri din 2019. Și e WOW! Trebuie să te uiți în toată lista.

10. Facebook. Din nou. De data asta despre pozele folosite în ad-uri. Storq e o companie din San Francisco, care a început prin crearea de haine pentru femeile însărcinate din nemulțumire ofertei reduse și neatractive. Așa că au început prin a crea câteva piese basic care pot fi purtate și în sarcină, dar și după. Și chiar și de femeile care nu sunt însărcinate. Între timp s-au extins și cu câteva produse de beauty și recent au lansat și un pachet de hainuțe și accesorii pentru bebeluși.

Ei bine, problemele au apărut în momentul în care au setat ad-uri pentru a promova diverse produse. Și aici a început excesul de zel al Facebook-ului care le cataloghează pozele ca fiind explicite sexual. Un cardigan. Poți să vezi în articol poze și povestea pe larg.

11. Top căutările din Google în 2019.

12. Netflix a dominat lista nominalizărilor la Globurile de Aur. Atât la categoriile de film, cât și la seriale. Un total 34 de nominalizări. Hulu și Amoazon Prime Video au avut câte 5 nominalizări fiecare. Iar Apple TV+, recent lansat, a primit 3 nominalizări.

13. WhatsApp nu va mai funcționa pe o mulțime de telefoane din 1 februarie 2020. Începând de la acea dată, WhatsApp nu va mai oferi suport pentru iPhone-urile care au iOS 8 sau mai jos, versiunile dinainte de Android Gigerbread (adică versiunea 2.3.3) și Widows Phone 8.1 și mai jos.

14. Playstation a făcut public topul celor mai bune jocuri din 2019.

15. Pozele Live din iOS pot de acum să fie transformate mai ușor în GIF-uri pe Twitter.

16. Snapchat a început să testeze o nouă funcție numită Cameo, care le va permite utilizatorilor să își pună fața pe GIF-uri și așa să creeze content nou.

17. Pinterest lansează un nou tool: Pinterest Trends. Cu ajutorul lui poți vedea cele mai populare căutări din ultimele 12 luni. Mai mult, tool-ul arată și când a fost o creștere semnificativă a numărului de căutări pe un anumit subiect.

18. Influence Grid e un site pe care trebuie să îl ții la îndemână. Bookmark, notes, ce funcționează pentru tine. Site-ul îți arată cine sunt influencerii care te interează din platforma TikTok. Poți rafina căutarea pe mai multe criterii. Da, inclusiv pe România poți să vezi date.

Site-ul mișto al săptămânii: The Deep Sea

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. În prezent sunt Social Media Manager pentru Kiss FM, dar am lucrat și pentru revista Marie Claire, CTRL-D, revista Cosmopolitan, plus alte proiecte în regim freelance. Numitorul comun pentru toate proiectele e contentul. Creat, planificat, editat, curatoriat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *