Contact Information

Am găsit pe AdPlayers.ro rezultatele a două studii foarte interesante despre cum folosesc adolescenții internetul. Sunt realizate de Școala de Valori și Departamentul de Sociologie din cadrul Facultății de Științe Politice, SNSPA.

Adolescenții și internetulToate informațiile și graficele le poți găsi în articolul original. Aici am să fac un rezumat al rezultatelor axate strict pe ce fac adolescenții cât stau pe net.

În primul rând, nu e nici o surpriză că internetul este cel mai folosit mijloc de comunicare. Peste 83% din adolescenți folosesc zilnic internetul.

Adolescenții noștri petrec peste 3 ore în mediul online în rețelele de socializare și vizionând filme / seriale / documentare și 49% din ei folosesc internetul pentru a consulta materiale utile la școală.

Cum folosesc adolescenții internetul:

  • 86,5% din adolescenți stau pe rețelele de socializare
  • 71,2% folosesc internetul pentru seriale / filme
  • 49% folosesc internetul pentru învățare online

Ăsta e top 3, dar mai citesc și știri, se mai ocupă și de dezvoltare personală (oare ce intră aici?) și de shopping online.

La capitolul timp liber, răspunsurile legate de internet sunt cam așa:

  • 58,1% navighează pe internet
  • 49,2% vizionează filme sau seriale
  • 30,4% se joacă pe calculator

Rezultatele care m-au cam uimit (recunosc) sunt 54,6% dintre adolescenți se plimbă în aer liber și 26,7% citesc.

Topul surselor de învățare din mediul online sunt:

  1. Wikipedia – 84,3%
  2. Site-uri de referate – 58,9%
  3. YouTube – 45%
  4. Biblioteci online – 19,3%
  5. TEDx – 6,1%
  6. Scribd – 0,8%
  7. Google – 0,3%

Când eram eu în liceu abia apăruse internetul la noi și site-uri nu erau foarte multe. Însă mi-am dat seama cât potențial are internetul. La câte lucruri poți să ai acces. Cred că de-aia am și ajuns să lucrez în domeniu.

Internetul nu e doar Facebook ca să vezi ce mai face nu știu cine, să îți pui câte un selfie în fiecare zi și să te uiți la filmulețe haioase pe net.

Internetul le poate oferi o educație suplimentară copiilor. Sunt atât de multe resurse în ziua de azi. Totul e să știi să cauți și ce să cauți pentru că pe internet e și foarte mult conținut inutil. (Cam aceeași strategie aplicată și la lucrările cu cărțile pe masă. Trebuia să știi unde să cauți și să fi trecut prin material pentru a găsi răspunsurile.)

Internetul ne poate ajuta să comunicăm mai mult cu rude sau cu prieteni (deși am impresia că o facem mai puțin).

Internetul te poate ajuta să înveți o mulțime de lucruri. Îți poate oferi un loc de muncă. Te poate ajuta să urmezi o rutină fitness. Să explorezi lumea. Să cumperi lucruri care nu se găsesc la noi. Și muuuuulte alte lucruri care ne-au îmbunătățit (dar și complicat) viața.

Totul e să știi să-l folosești.

Share:

administrator

Pasionată de social media și online, am început să lucrez în online în 2006 și în social media din 2008. De la administrare de site-uri la construirea prezenței în social media a unor branduri mari - reviste precum Cosmopolitan și Marie Claire. Ulterior, am ocupat poziția de Social Media Manager la Kiss FM, cel mai popular post de radio din România. 📱 În prezent, sunt Social Media Specialist freelancer, mereu în căutarea proiectelor provocatoare care să mă inspire și să îmi permită să creez strategii eficiente pentru branduri diverse. ▪ SocialWeb.ro e proiectul meu de suflet, prin care ajut antreprenori și specialiști din domeniu să fie la curent cu tot ce e nou în social media.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *