Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+

Google Drive mi se pare un tool foarte util (și nu, nu sunt plătită să spun asta).

În primul rând, prin el poți să trimiți atașamente mai mari de 25 MB.

Apoi, în loc să faci schimb de tot felul de documente cu mii de modificări ‘plimbate’ prin mailuri cu nu știu câte persoane și nici nu mai știi cine ce modificări face, le poți pune în Drive și poți ține evidența la toate modificările. Și mai sunt și alte chestii faine.

1. Crop pe poze după mai multe forme – cele tipice de pătrat și dreptunghi, plus unele noi: inimă, smiley face, nor, soare, lună și tot așa.

Încarci poza în Google Drive, apoi te duci în Webstore (al lui Chrome) și instalezi Google Slides. Îl deschizi, apoi încarci în slide și de acolo te joci.

Eu cred că merită doar pentru formele ciudate. Dacă ai de editat poze rapid, sunt atâtea softuri și siteuri cu care faci treaba mult mai repede.

chestii-pe-care-nu-stiai-ca-le-poti-face-in-Google-Drive-1

 

chestii-pe-care-nu-stiai-ca-le-poti-face-in-Google-Drive-2

2. Creezi și printezi rapid etichete (cu adrese pentru plicuri sau etichete de lipit pe borcanele de condimente / dulceață / gem). (Add-on Avery)

3. Template pentru bibliografia pe care o ai de trecut la sfârșitul unei licențe / lucrare / referat / articol științific. (Add-on EasyBib)

4. Editare documente – trimitere pe e-mail către cei care trebuie să verifice un document, apoi poți urmări vizualizarea și aprobarea documentului / modificărilor. (Add-0n Letter Feed)

5. Căutare și salvare tweeturi în document. (Add-on Twitter curator)

6. Poți urmări activitatea din Google Drive (cea mai cool chestie!) – poți vedea cine a mutat documente, cine a făcut modificări sau a adăugat comentarii.

chestii-pe-care-nu-stiai-ca-le-poti-face-in-Google-Drive

7. Poți urmări toate modificările făcute într-un document (File > See revision history)

8. Poți customiza pentru fiecare utilizator cu care shareuiești documentul ce fel de acțiuni poate să facă.

sursa

>>> Cum să fii la curent cu tot ce scriu pe SocialWeb.ro: Facebook, RSS sau e-mail.