1. Are mai mult de 105.779.710 useri înregistrați, 300.000 de conturi noi pe zi și peste 180.000.000 de unici pe lună.

2. Aprox. 60% din trafic vine din afara SUA. Din punctul de vedere al popularității, cel mai mare competitor al Twitter-ului este Facebook. Popularitatea celorlalte rețele sociale cool sunt concentrate mai mult pe țări sau continente (Myspace – SUA, Orkut – India și Brazilia).

3. Oriunde, oricând. 75% din trafic și 60% din toate tweet-urile vin din terțe aplicații.

4. Zilnic pe Twitter se fac 600.000.000 de căutări și aprox. 10% din acestea sunt business related.

5. Există peste 100.000 de aplicații pentru Twitter și aprox. o treime dintre aceste aplicații vizează promovarea întreprinderilor și companiilor pe Twitter.

6. Twitter a dezvoltat un set API foarte puternic, care reprezintă aproape 3 miliarde de cereri pe zi. Pentru a-și consolida și mai bine portofoliul, Twitter este pregătit să lanseze o serie de noi inițiative prin intermediul API:

* Tweet-uri de promovare – Agenții de publicitate plătesc pentru tweet-uri sponsorizate care apar în partea de sus a rezultatelor căutării unor anumite cuvinte cheie.

* Conturi comerciale – Clientul plătește pentru un cont de Twitter în schimbul instrumentelor de analiză detaliată și posibilitatea de a permite mai multor persoane să posteze prin intermediul aceluiași cont.

► Abonează-te la newsletter-ul SocialWeb.ro pentru a fi la curent cu tot ce public pe site. Sau dă Like paginii de Facebook SocialWeb.ro. Dacă preferi să urmărești video-uri, dă Subscribe canalului de YouTube SocialWeb.ro.