Cărțile tipărite vor avea întotdeauna farmecul lor, însă foarte mulți iubitori de lectură din întreaga lume optează pentru eBook-uri. Acestea au numeroase beneficii de necontestat și, în plus, există site-uri de unde pot fi downloadate gratuit, în mod legal.

Ce poate fi mai simplu decât să intri pe un astfel de site, să alegi cartea pe care dorești să o citești, iar în câteva minute aceasta să fie pe dispozitivul tău și să începi lectura? Iată recomandările noastre!

Free-eBooks (cărți în engleză, spaniolă și portugheză)

Acest site îți permite să downloadezi cărți clasice sau contemporane, ficțiune sau non-ficțiune, manuale școlare, reviste, dar și audiobook-uri. În plus, poți urca pe site propriul eBook! Înregistrarea se face gratuit. Membrii Standard pot downloada până la 5 cărți pe lună, iar cei VIP până la 500.

ManyBooks (cărți în peste 40 de limbi, inclusiv română)

Site-ul conține peste 50.000 de eBook-uri din diferite genuri, printre care mister, science fiction, fantasy, clasice, biografii, călătorii, ocult, cărți interzise, eseuri sau sănătate. Site-ul are de asemenea o secțiune de blog (recomandări de cărți) și una care conține interviuri cu diferiți autori. Înregistrarea pe site este gratuită.

GetFreeBooks (cărți în limba engleză)

De la limbaje de programare până la tipografie și de la cărți erotice până la povestiri, GetFreeBooks îți oferă o varietate mare de eBook-uri gratuite. Mai mult, site-ul are și un canal de YouTube, unde poți găsi recomandări, quiz-uri, tips & tricks și altele.

Bookyards (cărți în limba engleză)

Deși pe acest site vei găsi ceva mai puține cărți („doar” 7.500+), genurile sunt foarte diverse. Indiferent dacă ești în căutare de cărți despre alimentație, istorie, religie, război, filosofie, știință sau ficțiune, pe Bookyards vei descoperi cu siguranță eBooks care să îți atragă atenția.

Planet eBook (cărți în limba engleză)

Specializat în literatură clasică, Planet eBook oferă o varietate mare de cărți din domeniul public, printre care ”The Idiot” (Fyodor Dostoevsky), ”Anna Karenina” (Lev Tolstoi), ”The Time Machine” (H.G. Wells), ”David Copperfield” (Charles Dickens) și ”The Prince” (Nicolo Machiavelli).

Tu obișnuiești să îți cumperi eBooks sau să le downloadezi gratuit? Dacă preferi a doua variantă, împărtășește cu noi site-urile tale preferate!

Foto: Pixabay

► Abonează-te la newsletter-ul SocialWeb.ro pentru a fi la curent cu tot ce public pe site. Sau dă Like paginii de Facebook SocialWeb.ro. Dacă preferi să urmărești video-uri, dă Subscribe canalului de YouTube SocialWeb.ro.