Contact Information

Ne-am obișnuit să le vedem pe micul/marele ecran, pe podiumuri, la emisiuni, în reviste; le urmărim cu interes pe Instagram și ne inspirăm de la ele, mai ales atunci când vine vorba despre rutina de înfrumusețare. Din fericire, unele dintre vedetele pe care le apreciem atât de mult au și canale de YouTube, acolo unde ne împărtășesc pașii esențiali pentru construirea anumitor lookuri.

Unul dintre avantajele de care se bucură actrițele și modelele internaționale este că au parte, mai mereu, de sfaturi primite de la specialiștii în skincare și machiaj, așa că își cunosc foarte bine nevoile pielii și trăsăturile feței. De aceea, chiar și atunci când realizează un make-up basic, de zi, ultranatural, sau atunci când efectuează rutina de îngrijire facială, totul este flawless. Nu este de mirare că au fani în toată lumea și că sunt apreciate (nu doar în social media) de femei care le consideră modele demne de urmat.

Și cum în mintea noastră tronează mereu întrebarea „Ce fac de arată atât de bine?”, m-am gândit să despic firul în patru și să caut răspunsul în online. Evident, am descoperit numeroase interviuri și materiale în care vedetele își dezvăluie ritualurile de beauty, dar aveam nevoie de mai mult de atât. Apoi, Cristina a dat peste canalul de YouTube al actriței Jenna Dewan și de-aici totul a devenit extrem de clar: vedetele au răspuns „chemării” noastre și s-au apropiat chiar mai mult de noi, demonstrându-ne că nu trebuie să fii un as în ale frumuseții ca să „educi” publicul și că cea mai bună manieră de a avea o imagine bună este să fii sincer și autentic, dincolo de notorietatea profesională de care deja te bucuri. Bingo!

Astăzi am ales pentru tine 3 vedete de peste hotare care prezintă, sub formă de tutoriale, pe propriile canale de YouTube, cum se îngrijesc și cum se machiază, în funcție de context.

Ca o paranteză: Îți zic de pe acum, sunt o persoană perfecționistă și, odată ce am devenit beauty editor, am început să văd frumusețea cu alți ochi, astfel că atunci când am făcut documentarea pentru acest material, am avut grijă ca totul să fie perfect din toate punctele de vedere. Numește-l defect profesional, dar pentru mine este extrem de important ca, în materie de beauty, să nu existe greșeli majore – adică să nu aplici loțiunea tonică pe zona ochilor, să nu folosești anticearcăn peste fond de ten, să cunoști ordinea și maniera corecte de a aplica produsele cosmetice etc.

Iar cele 3 vedete pe care le-am ales, 2 actrițe și un model, respectă întocmai parametrii mai sus menționați. În rândurile care urmează ți le dezvălui și îți spun și de ce m-au atras atât de mult, încât după câteva filmulețe vizionate, am apăsat butonul Subscribe.

3 celebrități care sunt și beauty vloggers

Jenna Dewan

Jenna nu este actriță la bază, deși sunt sigură că ai văzut-o în câteva pelicule și seriale. Aceasta și-a început cariera ca dansatoare pentru Janet Jackson, iar astăzi este una dintre cele mai notorii nume din acest domeniu, dansând și făcând coregrafii pentru artiști ca Pink, Missy Elliott sau Christina Aguilera. Jenna este, de asemenea, o activistă convinsă și are un stil de viață sănătos, ca vegană. Ai mai auzit de ea și deoarece este fosta soție a actorului Channing Tatum.

Ce m-a atras la ea? În primul rând, paradoxal, lipsa unui ambient profesional, de studio cu lumini, ci existența unui cadru intim și personal. Apoi, Dewan este o tipă naturală și cu picioarele pe pământ, argumentând fiecare alegere cosmetică pe care o face. Practic, ea povestește totul din propria perspectivă, adaptată nevoilor pielii sale. Totul este foarte sincer, neimpunând o anumită rutină sau un anumit look. Să nu mai zic că am învățat deja o mulțime de trucuri și am decoperit branduri recomandate de ea.

Canalul Jennei nu este doar beauty related, se axează extrem de mult și pe zona de lifestyle. Așa că aici o să descoperi și rețete de smoothie-uri sănătoase, interviuri cu oameni specializați, tratamente pentru față și corp și multe, multe altele.

Ah, și o să te cucerească instantaneu cu stilul ei friendly.

Shay Mitchell

Pe Shay o știi din show-ul TV „Pretty Little Liars”, vedeta descriindu-și canalul de YouTube ca pe o nouă aventură a vieții, prin care își dorește să învețe cât mai multe lucruri noi, de la tehnici și rutine de make-up și skincare, până la cooking și fashion.

M-a fermecat din prima cu efervescența de care dă dovadă, în paralel cu sinceritatea maximă și stilul plin de umor. Shay nu se ferește să spună că nu este un expert, că nu se pricepe să realizeze un machiaj impecabil și că țelul ei nu este să educe, ci să împărtășească femeilor secrete și trucuri pe care a ajuns să le stăpânească mai bine grație anumitor oameni pe care i-a întâlnit de-a lungul vieții sale.

În ceea ce privește domeniul de beauty, pe lângă tutorialele clasice de machiaj și îngrijire, o să descoperi și video-uri interactive, pe care le-a realizat alături de make-up artiști sau Instagram gurus – care chiar o corectează, de exemplu, și care îi oferă secretele succesului în online. Mai mult, o descoperi multe produse tip drugstore, cu ingrediente naturale, formule travel size și ce nu ar trebui să-ți lipsească absolut niciodată din geantă.

Elisse Joson

Eh, aici sunt sigură că nu te-am prins în gardă, pentru că de Elisse nu foarte multă lume a auzit. Aceasta s-a făcut remarcată, încă din anii copilăriei, în emisiuni muzicale și seriale TV, momentul său de glorie fiind în 2016, atunci când a fost starul unei campanii McDonalds, fiind, deci, printre altele, și model.

O să-ți mărturisesc că subiectivitatea este cea care m-a împins să o urmăresc pe YouTube, eu fiind o susținătoare acerbă a frumuseții asiatice. Prin urmare, cum Asia este epicentrul inovației cosmetice, mi-am dorit să aflu cât mai multe secrete și trucuri de beauty de la o femeie care nu ar aplica pe față ceva ce nu ar mânca – o filosofie de viață în cultura asiatică.

Elisse are o frumusețe răvășitoare, așa cum bine vezi, dar atrage și prin stilul friendly, sincer și personal de a-și prezenta secretele de frumusețe. Pe canalul ei o să găsești și lecții de lifestyle și tipuri de exerciții fizice pe care aceasta le realizează în mod regulat, dar și materiale tip get the look, pe care le-a realizat alături de make-up artiști și hair stiliști pe care îi admiră.

Foto: pexels.com

Share:

Ador domeniul de beauty. De fapt, am început să-l iubesc treptat, cumva silit la început, deoarece îmi doream să fac styling (clișeic, nu-i așa?). După un internship pe departamentul de fashion la Beau Monde, în septembrie 2012, am devenit beauty editor (cam paradoxal) la aceeași revistă, unde sunt și acum. Din februarie 2017, sunt beauty editor și la Marie Claire. Mă găsești și în online: pe marieclaire.ro și, de acum, și aici - unde îți voi povesti despre cum se întrepătrund tehnologia cu frumusețea. Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *