Contact Information

Fiecare dintre noi s-a confruntat la un moment dat cu dilema semnificației unui emoji. Pentru că emojiurile nu vin cu un manual. Și în timp ce avem emojiuri care au o semnificație destul de clară, altele sunt mai incerte. Sau oamenii le folosesc în moduri diferite și de aici apare și mai multă incertitudine.

Emojiul cu mâinile împreunate

Am postat și eu la un moment dat pe Instagram @SocialWeb.ro despre emojiul ăsta. Nu știu de unde a pornit zvonul că ar înseamna un salut (high five-ul americanilor). Mie dintotdeauna mi s-a părut că e simbol de rugăciune. În cultura japoneză semnifică ”te rog” și ”mulțumesc”.

Emojiul trist cu o lacrima sub un ochi

Alt emoji care e folosit cu mai multe înțelesuri. Unii îl folosesc ca simbol pentru plâns, dar el semnifică de fapt ”e nașpa, dar bine că n-a fost mai rău”.

Emojiul cu gura rotundă

Și eu am folosit greșit emojiul ăsta + toate emojiurile cu gura deschisă din seria asta: credeam că se folosesc pentru a exprima uimire, șoc și groază. :))

Ei bine, înseamnă de fapt față tăcută. Cineva care a devenit tăcut de la îngrijorare sau pentru că a fost corectat. Semnificația e: surpriză, rușine, semi-emoție.

Emojiul cu buzele țuguiate

Un emoji folosit cu 2 înțelesuri. Poate să însemne iubire, afecțiune (chiar și platonică), dar uneori poate fi folosit și ca simbol de fluierat (urmat de un emoji notă muzicală).

Emojiul cu ochi mici și limba pe afară

Eu mereu l-am considerat pe ăsta ca un emoji jucăuș. Ei bine, are 2 semnificații.

Se pare că e folosit pentru a exprima plăcerea unei mese delicioase. Dar și pentru a exprima că o persoană e atractivă.

Emoji cu mâinile ridicate în aer

Alt emoji problematic. Eu mereu am crescut că e un emoji care exprimă laudă față de cineva. Sau l-am mai folosit când rezonam puternic cu punctul de vedere al cuiva. Ei bine, se pare că înseamnă pur și simplu sărbătorire.

Emojiul palmă ridicată

Altă dilemă. E un high five sau îi transmiți cuiva să se oprească?

După ce am făcut lista asta, cred că voi renunța de tot la folosirea emojiurilor. :)) Sau, mai bine, verific mereu pe emojipedia.com. Îți recomand și ție siteul.

Share:

administrator

Pasionată de social media și online, am început să lucrez în online în 2006 și în social media din 2008. De la administrare de site-uri la construirea prezenței în social media a unor branduri mari - reviste precum Cosmopolitan și Marie Claire. Ulterior, am ocupat poziția de Social Media Manager la Kiss FM, cel mai popular post de radio din România. 📱 În prezent, sunt Social Media Specialist freelancer, mereu în căutarea proiectelor provocatoare care să mă inspire și să îmi permită să creez strategii eficiente pentru branduri diverse. ▪ SocialWeb.ro e proiectul meu de suflet, prin care ajut antreprenori și specialiști din domeniu să fie la curent cu tot ce e nou în social media.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *