Despre site

2010. 13 martie. Ziua de achizitie.

Nascut din egoism (sa am la indemana informatii) si generozitate (sa ajut utilizatorii pierduti in WWW). Am ajuns suficient de mare ca sa imi iau un angajament serios (= cumparare domeniu), dupa 5 ani de one-night stand-uri cu alte platforme.

Nu imi place denumirea de blogger. O asociez cu narcisism, maruntisuri personale si informatii (de cele mai multe ori) inutile. Consider ca sunt mai mult un blogger de nisa pentru ca SocialWeb.ro e despre Social Media si Online.

Social Media

Lucrez in Social Media din 2008 (cu branduri, nu vreun site personal), in paralel cu toate job-urile si task-urile pe care le-am avut cat am lucrat la Sanoma Hearst.

Eram si eu specialist intr-o vreme, pana a venit o turma intreaga de “specialisti” auto-proclamati dupa ce au citit metru’ de carti si s-au dus la niste ‘cursuri’ si isi adauga cu mandrie si aroganta in titulatura profesionala cuvinte ca Expert, Ninja, Sorceress (si nici macar nu stiu sa faca un text pentru online).

O perioada am fost doar consultant. Ce e mai simplu e intotdeauna mai bun. Acum ma ocup de cateva proiecte online personale.

In 2010, am castigat locul 2 la Webstock cu pagina site-ului Cosmo. Una din marile mele reusite personale (2 ani de munca pe cont propriu, in plus fata de munca pe care o faceam deja, nesiguranta si neincredere din partea multora).

cristina-avadanei-2Am fost printre primii “specialisti” care foloseau poze pentru cresterea interactiunii si intregirea comunitatii brandului.  Acum pe pagini gasesti numai poze.

Am absolvit un liceu de informatica si sunt licentiata in sociologie. Combinatie inedita careia i-am gasit utilitatea in domeniul in care m-as fi asteptat cel mai putin: social media.

Online

Sunt crescuta de corporatii. Am invatat cele mai multe lucruri despre online cat am lucrat in Sanoma Hearst Romania (in cea mai smart si profesionista echipa din departamentul New Media).

Rigurozitatea de acolo m-a invatat principiile muncii in online. Unul din motivele pentru care nu imi zic blogger.

In 2002 publicam prima editie online a unei reviste de liceu (Liceul de Informatica Piatra Neamt). Din lipsa de fonduri.

cristina-avadanei-3

Unde ma mai poti gasi:

I’m also known as: cea care incearca sa ajunga la capatul internetului, iubitoare de pinguini, devoratoare de muffins & ciocolata, festival & concert goer, massive Jack White/MUSE/Biffy Clyro/Arctic Monkeys/Mumford & Sons/Florence and the Machine/Kings of Leon (mai mult albumele vechi) fan (ar mai fi de adaugat, dar nu vreau sa ocup prea mult spatiu cu subiectul asta), crazy foodie and design/letterpress/typography lover.

Carti care mi-au placut / de care m-am atasat: (mai adaug pe masura ce imi amintesc; incerc sa citesc constant, intr-un fel sa recuperez toti anii in care nu am facut-o)

Aparitii in media

@charlidamelio

@skaibeauty

♬ Captain Hook – Megan Thee Stallion