Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+

Loteria și premiile sale reprezintă, cu siguranță, visul multora dintre noi. Cu toate astea, nu toți ne simțim motivați să cumpărăm biletul aducător de speranță de două ori pe săptămână. De fapt, ne îngrămădim la chioșcul loto numai atunci când auzim pe la radio sau televizor că premiul cel mare a atins valori de câteva milioane de euro. Da, să câștigi câteva milioane de euro la loto este un vis! Dar câteva zeci de milioane de euro… sau de dolari?

Cum? E simplu. O serie de agenți, printre care firma britanică theLotter oferă servicii de cumpărare bilete loto online la diferite jocuri din toate colțurile lumii. De la loteriile de top ale Americii, până la tombolele spaniole și jocurile braziliene, theLotter oferă o gamă destul de variată de posibilități de câștig.

Te întrebi cum să faci alegerea potrivită? Iată care sunt cele mai populare jocuri loto prono la care îți poți încerca norocul fie de pe calculatorul, fie de pe smartphoneul tău:

EuroMillions

Cea mai mare loterie a Europei, EuroMillions a fost creată prin colaborarea dintre instituțiile loto oficiale din Austria, Belgia, Franța, Irlanda, Luxemburg, Portugalia, Spania, Elveția și Marea Britanie. Premiile sale pot atinge valori de maxim 190 de milioane €, iar pentru a câștiga jackpotul trebuie să ghicești cele 5 numere extrase din urna europeană și cele două Lucky Stars ale tragerii respective.

În plus, loteriile naționale ale unora dintre țările participante organizează extrageri de tombolă separate. Astfel, dacă optezi pentru cumpărarea biletului EuroMillions din Marea Britanie, vei participa automat la Tombola Millionarilor, care distribuie câte un milion de lire sterline la fiecare tragere a loteriei Europene.

Loteria franceză nu se lasă nici ea mai prejos și, începând din primavara acestui an, organizează tombola MyMillion, care oferă câte 1 milion € de două ori pe săptămână.

Powerball și Mega Millions

Powerball este considerată cea mai dinamică loterie a Americii datorită faptului că premiile sale urcă frecvent pe culmi amețitoare. Recordul său este de 590,5 milioane $, dar acest premiu încasat de o octogenară din Florida anul trecut în luna mai nu a reușit să depășească pe cel înregistrat de Mega Millions, în valoare de 656 milioane $.

Atât Powerball, cât și Mega Millions includ opțiuni de multiplicare a premiilor secundare. Pentru un mic adaos la costul inițial al biletului, ai șansa de a-ți multiplica premiile secundare, cu excepția premiului categoriei a II-a Powerball.

Astfel, dacă ghicești cele 5 numere ale extragerii Mega Millions, dar nu și Mega Ball, ești deja milionar, pentru că premiul II al acestei loterii are valoarea de 1 milion $. Dacă ai jucat cu opțiunea de multiplicare MegaPlier, acest premiu își poate multiplica valoarea până la 5 milioane $, în funcție de numărul MegaPlier al extragerii.

>>> Cum să fii la curent cu tot ce scriu pe SocialWeb.ro: Facebook, RSS sau e-mail.